Οι ιδιότητες του καθρέφτη στο χώρο μας, οι ιδιότητες ενός μεγάλου καθρέφτη ή μιας επένδυσης από καθρέφτη, λίγο πολύ είναι γνωστές σε όλους μας. Χαρακτηριστικά θυμίζω:
1. Ψευδαίσθηση μεγέθυνσης του χώρου, που αγγίζει τα όρια του διπλασιασμού του.
2. Αντικατοπτρισμός
3. Αντανακλάσεις

Είναι σημαντικό να έχεις και τον προτείνω ασυζητητί, ένα μεγάλο καθρέφτη στο σπίτι, ειδικά και κυρίως αν πρόκειται για μικρό χώρο. Τα οφέλη από την ύπαρξή του είναι πολλά:
Από διακοσμητικής απόψεως το σημαντικότερο είναι αυτό της αίσθησης της άπλας και του «είμαι λάρτζ κι ωραίος» ακόμη και στα λίγα τετραγωνικά. Επιπλέον, και δεν το ΄χουμε κρυφό,  πρόκειται για ένα πολύ στυλάτο και high αξεσουάρ, (δες αρθράκι – εφαρμογή καθρέφτη σε πολύ μικρό και βέρι κιουτ σπιτάκι…).
Από ψυχολογικής απόψεως τώρα, αυτό το πολύ σημαντικό που συμβαίνει, εντελώς μα εντελώς ασυνείδητα με έναν καθρέφτη στο χώρο μας, είναι ότι ερχόμαστε φάτσα-κάρτα με τον ίδιο μας τον εαυτό. Μπορούμε να τον παρατηρούμε, να θαυμάζουμε την εικόνα του και πως αυτός κινείται, μπορούμε να του μιλάμε και να τον διορθώνουμε, μαθαίνουμε να ζούμε με αυτόν, να τον αγαπάμε, να τον σεβόμαστε και να τον θέτουμε παντού και πάντα σε προτεραιότητα, στοιχεία σημαντικότατα όλα, ένα προς ένα, για μια υγιή σχέση μαζί του, για μια υψηλή αυτοεκτίμηση.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο γκατζετάκι κι ας το ΄χεις εσύ παραπεταμένο στο μυαλό σου, πρόκειται για ένα στοιχείο παντός καιρού και πολιτισμού, με έντονα αναζωογονητικό και ευεργετικό χαρακτήρα και δεν είναι άλλωστε τυχαίο που το προωθεί τόσο πολύ μετά μανίας ακόμη και το φεγκ σούι.

Πρόταση και προτροπή λοιπόν δική μου είναι να τον βάλεις!
Να τον βάλεις τον καθρέφτη!
Να τον βάλεις μεγάλο, επιβλητικό, να φωνάζει και να δεσπόζει στο χώρο.
Να ντύσεις έναν τοίχο ολόκληρο με δαύτον, μια ντουλάπα, μια πλάτη.
Να μην τον φοβηθείς.
Να τον βάλεις με τέτοιο τρόπο όμως, που να γίνεται ξεκάθαρο ότι το κάνεις από άποψη κι όχι μόνο από την ανάγκη σου να κοιτιέσαι.

Να τον βάλεις ακόμη κι αν πιστεύεις πως δεν «δένει» με το ύφος και το στυλ διακόσμησης που έχεις. Ξέρω, είναι μια άποψη που πολυκυκλοφορεί αυτή, ότι δηλαδή λόγω της φύσης του ως υλικό, είναι δύσκολος και σκληρός, και ότι δεν πάει με όλα. Ότι είναι παλιομοδίτικος, κιτς και ψυχρός. Όμως αυτό που στην πραγματικότητα ισχύει είναι είναι οι λαναθασμένες εφαρμογές του και όχι ο ίδιος ως υλικό. Γιαυτό κι εσύ, για να είσαι σίγουρη, ρώτα τον ειδικό για να σου πει πως και που.
Σου έχω και παραδείγματα μάλιστα για να σε πείσω γιαυτό, ότι δηλαδή πάει με όλα, παραδείγματα-εφαρμογές καθρέφτη σε τρία βασικά και αντιδιαμετρικά αντίθετα, διακοσμητικά  περιβάλλοντα.
Για δες:

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Α. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

mirror _wall_1mirror_walls_3mirror_walls_8

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Β. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΣΕ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

mirror_walls_5 mirror_walls_6
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Γ. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΣΕ NATURAL LOOK ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

mirror _wall_2mirror_walls_7

Κι αν δεν είσαι των μόνιμων λύσεων και προτιμάς τις μεταβλητές κατασκευές τότε να πάρεις έναν μεγάλο, κινητό, με ξύλινο φαρδύ πλάισιο, να τον ακουμπήσεις στο πάτωμα. Είναι κι αυτός πολύ τρέντι και μια πολύ καλή και δυνατή λύση για δύσκολα σημεία.

Τέλος, θυμίζω τη νέα official facebook-page, στην οποία μεταφερόμαστε όλοι μας σιγά-σιγά και φυσικά προσκαλούμε κι άλλους στην παρέα μας!

Σε φιλώ
Όμορφη εβδομάδα να έχουμε.
Μαρία