Τέντες, σκέπαστρα και σκίαστρα:
Σημαντικά στοιχεία διακόσμησης, σκίασης και δροσιάς, αναγκαία για το κάθε μπαλκόνι, βεράντα ή κήπο.

Η επιλογή των συστημάτων σκίασης εξαρτάται από πολλά: λίγο από σένα, λίγο από τους συγκατοίκους σου στην οικοδομή, λίγο από το ύφος και την αρχιτεκτονική του κτιρίου στο οποίο μένεις, λίγο από το αν θες να είναι μόνιμες ή κινητές κατασκευές, λίγο από το πως και που  μπορείς να τις στηρίξεις.

Λύσεις φυσικά υπάρχουνε άπειρες, διαφορετικές για τον κάθε χώρο, θέλουν κι αυτές όμως πονοκεφάλιασμα όπως πολλά  πράγματα άλλωστε. Ωστόσο, για να βάζουμε τα πράγματα σε μια σειρά και να μην μακρυγορούμε, το πρώτο που πρέπει να σκεφτείς και να ξεκαθαρίσεις μέσα σου όταν πρόκειται να επιλέξεις κάποιο σύστημα σκίασης είναι το εξής:

1. Θα είναι κάποια σταθερή και μόνιμη κατασκευή, συνεπώς πιο ακριβή και σίγουρη;
2. Θα πας σε κάποια λύση ελαφριά και μεταβλητή, σίγουρα πολύ πιο οικονομική, επίσης όμως και πολύ πιο “φτερό στον άνεμο”;
ή…,
3. Θα επιλέξεις έξυπνα να συνδυάσεις τα δύο παραπάνω;

Τέντες, σκέπαστρα και σκίαστρα. Τι να επιλέξω.

Εδώ σκέφτεσαι καλά καταρχήν τη χρήση σε σχέση με το χώρο και κατά δεύτερον, κοιτάς την πορτοφόλα σου πόσο γεμάτη είναι.

Στην πρώτη περίπτωση, αυτή δηλαδή των σταθερών κατασκευών (μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνω κιόσκια, στέγαστρα και τέντες), έχεις να ερευνήσεις διάφορα: υλικά κατασκευής, αντοχές στα καιρικά φαινόμενα και στο χρόνο, λειτουργικοί μηχανισμοί, κόστος κατασκευής και εγκατάστασης, θέση, μέγεθος και κυρίως σχήμα + μορφή. Τα πράγματα εδώ είναι αρκετά σοβαρά, απαιτούν μελέτη, σχεδιάζονται και διαμορφώνονται ανάλογα με το χώρο και φυσικά δεν λύνονται μέσα στα όρια ενός ποστ.

Τέντες, σκέπαστρα και σκίαστρα

Και επειδή ο κάθε άνθρωπος, η κάθε οικοδομή, το κάθε σπίτι, το κάθε διαμέρισμα είναι διαφορετικό, προκειμένου να καταλήξεις σε κάποια απόφαση θα σου πρότεινα:

1)να σερφάρεις στο web για ιδέες,
2) να ψάξεις καλά την αγορά,
3)να μαζέψεις γνώμες + τιμές,
4)να καλέσεις τους ειδικούς να δουν το σπίτι ή τον κήπο από κοντά, κατόπιν να σου κάνουν τις προτάσεις τους και τέλος,
5)αφού συγκρίνεις τις λύσεις μεταξύ τους να αποφασίσεις, έχοντας ως αρχή όχι το χαμηλό κόστος και την οικονομικότερη προσφορά αλλά τη “σχέση ποιότητας-τιμής”

 

 

Στην δεύτερη των περιπτώσεων τώρα, αυτή δηλαδή των ελαφριών-μεταβλητών κατασκευών, στην οποία συμπεριλαμβάνονται πανιά, κουρτίνες κλαδιά, ομπρέλες και οτιδήποτε άλλο ευφάνταστο και πρακτικό, τα πράγματα είναι πιο απλά.

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, δε έχεις να ρισκάρεις και πολλά. Ούτε καν χρήματα! Ακολούθησε μια Do It Yourself λογική και αν δεν σου κάτσει, τη χαλάς και τη ξαναφτιάχνεις πάλι (όρεξη, μεράκι και χρόνο να’χεις μόνο!)

 

Υπάρχει όμως και η τρίτη των περιπτώσεων,
που προσωπικά τη θεωρώ ως την καλύτερη όλων
και η οποία συνδυάζει
τόσο τα σταθερά όσο και τα μεταβλητά συστήματα σκίασης,
ταυτόχρονα και στον ίδιο χώρο. 

 

Τέντες, σκέπαστρα και σκίαστρα

Κιόσκια, τέντες, σκέπαστρα και σκίαστρα ντύνονται με πανιά, κλαδιά, ομπρέλες και αξεσουάρ και φτιάχνουν ονειρεμένους εξωτερικούς χώρους, κήπους βεράντες και μπαλκόνια, ανοιξιάτικα και δροσερά, με πολύ χαρακτήρα και στυλ!

Τέντες, σκέπαστρα και σκίαστρα

Αυτή λοιπόν κρατώ για μένα ως την καλύτερη από τις τρεις επιλογές, αυτήν προτείνω και σε σένα και σου εύχομαι:
Όμορφες και δροσερές ξάπλες να έχεις!
Σε φιλώ

Μαρία