Τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία επιλέγω έπιπλα εξωτερικού χώρου είναι πολλά: Οι διαστάσεις και το σχήμα του χώρου που θέλω να εξοπλίσω, η γενικότερη αισθητική, τα υλικά κατασκευή τους, η αντοχή τους στο χρόνο, το κόστος αγοράς τους, είναι κάποια από αυτά.
Η απόφαση δεν είναι εύκολη, σε κάθε περίπτωση όμως για να καταλήξω στο επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να γνωρίζω τα παρακάτω:

tiny_balkonies_3

Τι να προσέξεις όταν επιλέγεις έπιπλα εξωτερικού χώρου.

+ Τα ξύλινα έπιπλα εξωτερικού χώρου  είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, λειτουργούν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον, αναπνέουν και δροσίζουν, είναι οικονομικά στην αγορά τους, χρειάζονται όμως τακτικά συντήρηση.
Συνδυάζονται με όλα τα χρώματα, με όλα τα μπαλκόνια και με όλα τα κτίσματα ανεξαρτήτως αισθητικής, ηλικίας  και μεγέθους (οικοδομές ή μονοκατοικίες), ενώ το μέγα προτέρημά τους είναι ότι, συνθέτουν ιδανικό και ουδέτερο φόντο για να στήσεις επάνω τους τα πάσης φύσεως σκηνικά, μονόχρωμα ή πολύχρωμα, μίνιμαλ ή έθνικ, μεσογειακά ή τροπικά, vintage ή παραδοσιακά, ότι βάλει ο νους σου, να είσαι σίγουρη, θα κάτσει τέλεια πάνω στο ξύλινο καθιστικό σου.       

 

tiny_balkonies_10

   + Τα μεταλλικά έπιπλα είναι συνήθως μικρά. Είναι και παραδοσιακά. Είναι και εξωτερικού χώρου. Είναι και οικονομικά.
Τα μεταλλικά έπιπλα κάνουν για τα μικρά μπαλκόνια. Δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις συντήρησης, όταν όμως αρχίσει και φθείρεται η μπογιά τους εμφανίζουν σκουριά.
Είναι χαριτωμένα, είναι χρωματιστά είναι και νεανικά, είναι και χαρούμενα.
Προσωπικά όμως, αν με ρωτάς, αν και μου αρέσουν να τα βλέπω, για το μπαλκόνι μου θα προτιμούσα κάτι πιο άνετο και κόζι.

tiny_balkonies_13

+ Να, όπως ένα ρατάν, ένα καλαθένιο δηλαδή, ένα φυσικό, καλαθένιο, μικρούλι κιουτ καθιστικούλι, να την πέφτω ανάσκελα στον ήλιο, να ρίχνω τις ηλιοθεραπείες μου κι οι φακίδες μου να παίζουνε κρυφτό σε όλο μου το σώμα.
Ρατάν το υλικό, ευαίσθητο πολύ, ξεθωριάζει στον ήλιο, φουσκώνει με τις βροχές, θέλει τακτικά συντήρηση, έχει όμως μια γοητεία…άλλο πράγμα!
Σεις που έχετε μπαλκόνια προστατευμένα, σεις που δεν κλείσατε τους ημιυπαίθριους να τους κάνετε δωμάτια αλλά τους κρατήσατε ανοιχτούς για να χαιρόσαστε την ομορφιά που σας χαρίζουν, σεις που έχετε και λίγους παράδες παραπάνω μιας και το ρατάν είναι κατιτίς ακριβούτσικο, να το πάρετε το ρατάν, να το πάρετε, διότι και πανέμορφο είναι και φυσικό είναι, και άνετο είναι, και στυλάτο είναι, και θαλασσινό είναι.

 

tiny_balkonies_9

+ Έχω όμως και λύσεις ιμμιτασιόν, κοινώς μαϊμούδες! Ρατάν σου το λένε, πλαστικό το πιάνεις.
Το πλαστικό έχει κατακλύσει τη ζωή μας μιμείται τα πάντα, κάνει, σου λένε, για τα πάντα, δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, όμως εσύ μην τους πιστεύεις και πολύ. Έχει τεράστιες αντοχές στο χρόνο και στις φυσικές συνθήκες, πλένεται και δεν συντηρείται. Αυτά είναι τα προτερήματά του.
Και συνεχίζω: Υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθεί το χρώμα του  στον ήλιο με το πέρασμα των χρόνων αλλά αυτό θα γίνει με πολύ αργούς ρυθμούς.
Είναι οικονομικό, ελαφρύ, μιμείται υλικά και στυλ, θα το συναντήσεις σε διάφορες μορφές, από παραδοσιακό, μίνιμαλ, ρουστίκ μέχρι την απείρως τράντζικ καρέκλα του γύφτου, στρογγυλοκάθεται πρώτο σε πωλήσεις, όμως εγώ σου λέω: ΝΟ!
Για φυσικότητα και αγνότητα παλεύω, χρόνια τώρα από δω μέσα, δε θα σύστηνα με τίποτα πλαστικές λύσεις για τον κήπο σου!

 

tiny_balkonies_15

+ Χτιστά να κάνεις. Αυτά μάλιστα.
Να τα έχεις μια ζωή ολόκληρη να τα χαίρεσαι, να μη  σου πάθουν τίποτα, να ρίχνεις τα νερά σου, να τα βάφεις  και να τα στολίζεις με μαξιλάρες, λουλουδάκια και φυτά.
Μόνιμες, σταθερές και σίγουρες κατασκευές, δεν σηκώνουν πισωγυρίσματα, για κάποιους αυτό θεωρείται ότι το καλύτερο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και σε όποια από τις παραπάνω λύσεις καταλήξεις, όταν πρόκειται να αγοράσεις έπιπλα εξωτερικού χώρου, μη ξεχνάς:

να τσεκάρεις διαστάσεις και σχήματα και ποτέ μα ποτέ να μην υπερεκτιμήσεις τις διαστάσεις του χώρου.

 

[button color=”blue” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://thedecopages.gr/επικοινώνησε/”]Επικοινώνεισε μαζί μας, αν ασχολείσαι με τη διακόσμηση, το design ή την αρχιτετονική και θα ήθελες να γράφεις για το TheDecopages.gr.[/button]