Το μάρμαρο,
υλικό γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων,
ξεχωρίζει ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα υλικά, τόσο για την ανθεκτικότητα και την αντοχή του όσο και για την πολυτέλεια του.

 

Μάρμαρο: Πρόκειται για ένα υπέροχο, φυσικό υλικό, ένα στιβαρό προϊόν της μάνας γης, επομένως και ένα υλικό απολύτως φιλικό προς τον άνθρωπο. Η σκληρότητά του, η λαμπερή του επιφάνεια, οι άπειροι χρωματισμοί του καθώς και η πολυτέλεια που το χαρακτηρίζει, το καθιστούν ένα απο τα πιο σημαντικά υλικά διακόσμησης. Αν και αρκετά σκληρό ως προς τη δομή του, ωστόσο επεξεργάζεται σχετικά εύκολα (κόβεται, λαξεύεται, λειαίνεται και γυαλίζεται), κι αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που το συναντάμε σε ποικίλες εφαρμογές και επενδύσεις, τόσο σε σχέση με την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση όσο και με τη γλυπτική.

Το μάρμαρο είναι επίσης ανθεκτικό στο χρόνο και στις καιρικές συνθήκες, χρειαζεται όμως κι αυτό τη συντήρηση του που και που.
Να θυμάσαι πως εκείνο που δεν αντέχει  με τίποτα είναι η φωτιά, η ατμοσφαιρική ρύπανση, τα χημικά που το “τρώνε” και γενικώς τα υγρά που περιέχουν οξέα, όπως για παράδειγμα το λεμόνι.

Ακόμη λοιπόν και αν η λογική μου μου λέει να μη φτιάξω ποτέ ένα μαρμάρινο πάγκο κουζίνας, παρόλα αυτά, εγώ αντιστέκομαι!

Γιατί για μένα, το μάρμαρο κατέχει μια από τις πιο υψηλές θέσεις στην καρδιά και στο μυαλό μου και δεν παύει να το θεωρώ ένα από τα πιο σημαντικά φυσικά και οικολογικά υλικά για αμέτρητες επενδύσεις και εφαρμογές διακόσμησης στο σπίτι.

Για δες όμως…

επενδυση μπάνιου με μάρμαρο

Στιβαρό, ανθεκτικό στο χρόνο και κομψό,

marble_apps_2

κατάλληλο για πολλές και δύσκολες χρήσεις και εφαρμογές,

μαρμάρινος νιπτήρας

όπως επενδύσεις δαπέδων, ορθομαρμαρώσεις και ειδικές κατασκευές σε κουζίνα και μπάνιο,

marble_apps_4

προσδίδει δυναμική και πολυτέλεια όπου μπει,

εφαρμογές από μάρμαροκαι κάνει τη διαφορά στη λεπτομέρεια.

Για σκέψου το λοιπόν!

Σε φιλώ
Μαρία