Τα υλικά που θα επιλέξουμε για να ντύσουμε το σπίτι μας σε συνδυασμό πάντα με την ποιότητα, τα χρώματα και τις υφές τους είναι αυτά που, στο μεγαλύτερο βαθμό, ορίζουν το αποτέλεσμα από το οποίο εξαρτάται η τελική εικόνα του χώρου.

Επιλογές προσανατολισμένες στη φύση και στα προϊόντα που αυτή παράγει όπως το ξύλο, σε αντίθεση με τα τεχνητώς παραγόμενα υλικά όπως οι μελαμίνες, οι βακελίτες κ.α., συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στον οικολογικό χαρακτήρα του χώρου.
Επιπλέον καλλιεργούν το αίσθημα της ζεστασιάς, της άνεσης και της θαλπωρής.
Αν, τέλος προσθέσουμε στο όλο σύνολο, τον σύγχρονο σχεδιασμό και την άρτια κατασκευή τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πραγματικά εξαιρετικό.

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει και στο διαμερισματάκι που σου έχω εδώ, αυτό άλλωστε είναι που με ώθησε να δώσω και τον τίτλο “μια κατοικία με οικολογικό χαρακτήρα” στο παρόν άρθρο. Ο λόγος που μ΄έκανε να το επιλέξω είναι γιατί αξιοποιεί τα φυσικά υλικά, κυρίως το ξύλο, ως βάση στις περισσότερες κατασκευές του χώρου.

Έτσι, και σε συνδυασμό με την ουδέτερη, γήινη, χρωματική παλέτα που επικρατεί στο χώρο, το μελετημένο σχεδιασμό που αξιοποιεί τις δυνατότητες του, την ανάλαφρη αίσθηση που προσφέρουν τα λινά και βαμβακερά υφάσματα και τις μεγάλες μπαλκονόπορτες και παράθυρα που εκμεταλλεύονται το φυσικό φως, εξασφαλίζεται ένα cosy και φιλικό περιβάλλον, μια μοναδική ατμόσφαιρα άνεσης και ζεστασιάς με όλες τις λοιπές οικολογικές προεκτάσεις.

 

 

Το ξύλο ως υλικό, στρώνεται στο δάπεδο σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους του σπιτιού, στο καθιστικό, στα υπνοδωμάτια, στην κουζίνα, στα μπαλκόνια, ακόμη στα μπάνια. Σηκώνεται στις κάθετες επιφάνειες, στους τοίχους κι εκεί άλλοτε τους ντύνει, άλλοτε μεταμορφώνεται σε κεφαλάρια, άλλοτε επενδύει τα καλοριφέρ. Φτιάχνει ειδικές κατασκευές, επίπεδα για το κρεβάτι και κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους. Σχηματίζει έπιπλα, πάγκους, καρέκλες και τραπέζια σε ένα μοναδικό παιχνίδι ύφους, άποψης και στυλ!
Για δες…

Μια πανέμορφη κατοικία με οικολογικό χαρακτήρα!
Σε φιλώ
Μαρία

Το σπιτάκι το βρήκα εδώ.

[button color=”blue” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://thedecopages.gr/επικοινώνησε/”]Επικοινώνεισε μαζί μας, αν ασχολείσαι με τη διακόσμηση, το design ή την αρχιτετονική και θα ήθελες να γράφεις για το TheDecopages.gr.[/button]