Η καλή νοικοκυρά στην κουζίνα φαίνεται!

Την οποία κουζίνα οφείλει να τη διατηρεί:
1) ενημερωμένη με οτιδήποτε είναι πιθανό να της χρειαστεί στις μαγειρικές της “διαστροφές”: μπαχάρια, μυρωδικά, λάδια αρωματικά, βότανα και καρυκεύματα και,
2) οργανωμένη με τέτοιο τρόπο, όχι μόνο για να χωράνε όλα, σφολιάτες και ψωμιά, πατάτες και κρεμμύδια, όσπρια, ρύζια και ζυμαρικά, καφέδες και σκόνες για ροφήματα, γλυκά και καραμέλες, ποτήρια πιάτα, πιατέλες και μαχαιροπίρουνα, δίσκοι, κουτάλες, μπολ και μπολάκια αλλά και για να τα βρίσκει εύκολα ανά πάσα στιγμή που τα χρειάζεται!

Ξεκινώ λοιπόν ευθύς αμέσως να σου περιγράφω όλα αυτά τα μικρά μα τόσο σημαντικά tips που αφορούν την οργάνωση της κουζίνας σου, που θα κάνουν την ζωή σου πιο εύκολη και την κουζίνα σου ομορφότερη και που καλό είναι να τα έχεις στο νου σου κατά το σχεδιασμό της, την αγορά ή την ανακαίνισή της.

 Μικρά μυστικά σχεδιασμού και οργάνωση της κουζίνας μιας καλής νοικοκυράς.

kitchen_stories_1

1. Συμπεριέλαβε στο σχεδιασμό σου επικαθήμενα ντουλάπια, ανοιχτά ή κλειστά, σε γωνίες ή σε “νεκρά” σημεία του πάγκου.
Έτσι, εκμεταλλεύεσαι όλο το ύψος των τοίχων και αυξάνεις τους χώρους για αποθήκευση.
Προτίμησέ τα, είτε ανοιχτά, είτε με συρόμενες πόρτες, ή roll-top.

 

kitchen_stories_2

2. Δημιούργησε ενότητες (sections) για καλύτερη οργάνωση, για παράδειγμα το section του καφέ και των ροφημάτων, των μπαχαρικών, του ψωμιού και των βουτημάτων.

kitchen_stories_3

3. Οργάνωσε και χώρισε τα section  σουμε μικρότερα συρτάρια και ντουλάπια για ακόμη μεγαλύτερη τάξη και οργάνωση.

kitchen_stories_4

4. Εκμεταλλεύσου όλο το εσωτερικό ύψος των ντουλαπιών και των ραφιών μεταξύ τους.
Οι γάντζοι στο κάτω μέρος τους είναι μια υπέροχη ιδέα για να κρεμάσεις τις κούπες σου ενώ ταυτόχρονα αφήνουν ελεύθερο το χώρο κάτω από αυτές.

μυστικά οργάνωσης της κουζίνας

5. Χρησιμοποίησε ή κατασκεύασε θήκες και διαχωριστικά για τα εσωτερικά των συρταριών σου.

kitchen_stories_6

6. Κατά το σχεδιασμό της κουζίνας σου συμπεριέλαβε συρτάρια σε διαφορετικά ύψη και μην παραλείψεις τους μηχανισμούς οργάνωσης και διαρρύθμισης των εσωτερικών τους.

kitchen_stories_7 ιδέες οργάνωση της κουζίνας kitchen_stories_9 συμβουλες οργάνωσης της κουζίναςkitchen_stories_117. Τέλος, μην αμελήσεις να προβλέψεις χώρο για τους μεγάλους δίσκους και τα σουπλά που πάντα μα πάντα περισσεύουν και πάντα μα πάντα ψάχνουμε που να τα βάλουμε!

ΣΕ φιλώ!
Καλό μεσημέρι, καλή όρεξη γλυκιά μου!

 

Οι φωτούλες από εδώ…