Τις προάλες σκεφτόμουνα πως στα τόσα χρόνια λειτουργίας του The Decopages ουδέποτε έχω καταπιαστεί με το αντικείμενο “Πισίνα”. Πες λίγο που προσωπικά δεν το πολυπάω το θέμα, για την ακρίβεια το έχω φακελώσει ως ελαφρώς “υπεράνω”, πες που δεν με ενόχλησες κι εσύ με κανα μελάκι σχετικό, πες που δεν σκέφτηκα κι εγώ ότι ναι κυρία μου, μπορεί εσένα να μην σ’ενδιαφέρει υπάρχουν κι άλλοι όμως εδώ, πες τελοσπάντων ότι θες, γεγονός είναι πως δεν καταπιάστηκα.
Βλέπεις είμαι τόταλι φαν της θάλασσας της αλατένιας, της απέραντης, που όλα τα κακά διαλύει κι όλα τα γιατρεύει, είχα κι από πάντα ένα θεματάκι με τα περιορισμένα τα όρια, με τη μυρωδιά του χλωρίου και με την υγιεινή, βάλε και κάτι ισχυρά θαλασσινά γονίδια που κουβαλάω στο dna μου, πρόσθεσε και τις μεσοαστικές μου καταβολές, από που να προκύψει λοιπόν το πάθος για τις πισίνες τις τεχνητές, τις  ακριβές και τις εντός ορίων δομημένες?

Ωστόσο, ότι και να λέω, μια πριβέ πισινούλα,  μια XL μπανιέρα στον κήπο του σπιτιού που ονειρεύομαι να φτιάξω, θα την βάλω! Θα τη βάλω για δροσιά, θα τη βαλω για χαλάρωση και για ηρεμία. Θα τη βάλω, όχι για να αντικαταστήσω τη θάλασσα αλλά για να ανοίγω τα μάτια μου και αντί για ντουζ να ρίχνω βούτα. Θα τη βάλω επίσης και γιατί λατρεύω να κολυμπάω βράδυ, και στη θάλασσα δε μπορώ, φοβάμαι, θα τη βάλω και για αυτό το μοναδικό δικαίωμα του: ο! πισίνα είχε εδώ; ο! δεν το προσεξα! ο! έπεσα μέσα!
Ετοιμάζω μάλιστα και το σχετικό αρχείο απ ΄όπου και οι φωτούλες που θα δεις παρακάτω.
Σύμφωνα με αυτές όπως θα αντιληφθείς και από μόνη σου, η πισίνα μου δεν θέλω να είναι μεγάλη κι αχανής.
Δε θέλω επίσης να θυμίζει ερημικό τοπίο.
Δε θέλω να περιβάλλεται από ατελείωτες εκτάσεις με πλακάκια που ζεματάνε στον ήλιο.
Δε θέλω απλωμένα επίπεδα και ατελείωτα τετραγωνικά

Θέλω όμως να μπορώ να έχω τους φίλους μου κοντά.
Θέλω επίσης να βρίσκεται σε άμεση σχέση με το σπίτι.
Θέλω να είναι απλή, φυσική και με στυλ.
Θέλω να διαθέτει και κάποια έξτρα φασίλιτις  όπως κιόσκια και λοιπά στοιχεία σκίασης, coffe corner και bbq corner.
Και φυσικά με όλα αυτά, ποσώς μ΄ ενδιαφέρει τελικά αν το οικοπεδάκι μου έχει ή  δεν έχει θέα.

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως λοιπόν κατέταξα τις πριβέ πισίνες δίχως θέα σε τέσσερις βασικές κατηγορίες απ΄όπου και θα επιλέξω σαν ΄ρθει η ώρα κεινη:
Για δες κι εσύ…

1. Πισίνα open-lounge: Για τους πιο εκλεπτισμένους και μοντέρνους, σε σύγχρονες γραμμές και με σύγχρονα υλικά διαθέτει απαραιτήτως σκεπαστό κομμάτι, μίνι μπαρ open bbq, άνετο καθιστικό και ξαπλώστρες.

piscina_2

2. Πισίνα Wake’n’jump: Σε άμεση σχέση με το υπνοδωμάτιο.

piscina_3

3. Πισίνα exotic oasis: Για περιοχές με έντονη βλάστηση. Το καλοκαιρινό “σα πάν” ξύλινο καταφύγιο νοείται ως απαραίτητο, όπως επίσης και οι μέθοδοι αναρρίχησης, στην περίπτωση εδώ σκάλες, αλλού θα μπορούσαν να είναι και σκοινιά ή κλαδιά me Tarzan, you Jane, ok?

piscina_4

4.Πισίνα Vathra’s Way, like Samothraki island you know? Για βραχώδης περιοχές με έντονα ανάγλυφο τοπίο και έντονα φυσική και άγρια ομορφιά.

piscina_1

Αυτές είναι οι πισινούλες μου λοιπόν, το έκανα επιτέλους το ποστ για δαύτες!
Μία από αυτές, ΣΕ υπόσχομαι, μια μέρα θα την φτιάξω!

Σε φιλώ
Μαρία