Το χρώμα και η διαχείρισή του σε μια κατοικία, όπως έχουμε ξαναπεί, οι συνδυασμοί του και οι επιλογές στα σημεία όπου θα το χρησιμοποιήσουμε, απαιτεί αφενός, διάθεση, αφετέρου εμπειρία. Όσο πιο πολλές εικόνες και παραδείγματα έχουμε για τις δυνατότητες εφαρμογής του, τόσο πιο σίγουροι και αποφασιστικοί στη χρήση του γινόμαστε.
Ένα ακόμη παράδειγμα λοιπόν, για το πως λειτουργεί το χρώμα σε μια κατοικία είναι και το σημερινό. Μια ανακαινισμένη κατοικία στην Αγγλία, με έντονη τη διάθεση για λαμπερό, καθαρό χρώμα που  ζωντανεύει τις ψυχές και το μουντό τοπίο.

Σε ένα γενικώς λευκό φόντο που ορίζεται από τους τοίχους και με ένα σκούρο γκρι δάπεδο, δυο στοιχεία που συνθέτουν το κατά τ΄άλλα ουδέτερο περιτύλιγμα, παρακολουθούμε να εξελίσσονται οι mix’n’match επιλογές στην γενικότερη επίπλωση και διακόσμηση του χώρου.

Vintage και ethnic κομμάτια συνδυάζονται μεταξύ τους, ενώ ταυτόχρονα, αγκαλιάζουν μικρότερα ή μεγαλύτερα σύγχρονα έργα τέχνης. Το χρώμα, κινείται ανάμεσά τους με μεγάλη ευελιξία, ενώνει και διαχωρίζει, συνθέτει και ορίζει. Από τις βιβλιοθήκες-εσοχές, τους καναπέδες, τα έπιπλα μέχρι και τα φωτιστικά, το έντονο καθαρό χρώμα κυριαρχεί, ενώνει και αποτελεί το βασικό συστατικό διαφοροποίησης της κατοικίας αυτής.

Καλημέρα και σήμερα!
Μαρία

Περισσότερα σχετικά με την κατοικία, θα βρεις εδώ.