Ιδέες για το πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε μικρές ή και μεγαλύτερες εσοχές που υπάρχουν στο χώρο μας…
Ιδέες για το πώς μπορούμε να συνθέσουμε εσοχές σε σημεία που χρειαζόμαστε και που μας εξυπηρετούν…
Η Sally Dernie είναι μια interior designer από τη Μ.Βρετανία.. Από το έργο της, ξεχώρισα, και αποφάσισα να σας παρουσιάσω,  εικόνες που αποτυπώνουν τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται αυτό το εύπλαστο υλικό, την γυψοσανίδα, προκειμένου να δημιουργήσει αποθηκευτικές εσοχές και λειτουργικές λεπτομέρειες…
Η γυψοσανίδα είναι ένα σχετικά σύγχρονο και οικονομικό υλικό κατάλληλο για διάφορες κατασκευές εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Διαχωριστικά, ψευδοροφές, εσοχές σε διάφορα μεγέθη κατασκευάζονται εύκολα,  γρήγορα και εντυπωσιακά, με μεγάλη λεπτομέρεια και με απόλυτη ακρίβεια. Κακοτεχνίες και ατέλειες της κατασκευής καλύπτονται εντυπωσιακά, ενώ το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακά σχήματα και καμπύλες επιφάνειες.
Για ρίξτε μια ματιά…
Οροφή με ενσωματωμένο φωτισμό (σποτ), ενώ ο διαχωριστικός τοίχος δίπλα από το ψυγείο κατασκευάστηκε προκειμένου να μειώσει την οπτική του, και να λειτουργήσει παράλληλα ως μια “έξυπνη” ραφιέρα.
Σε συνέχεια με την προηγούμενη φωτογραφία, προσέξτε πόσο όμορφα και ομαλά “ακουμπάει” η επιφάνεια εργασίας αυτής της κουζίνας στο επίπεδο με τους αποθηκευτικούς της χώρους,  όπως επίσης και το εφέ που προκύπτει από τον τοπικό φωτισμό.

Έξυπνη εσοχή στο μπάνιο για τα σαμπουάν και τα σαπούνια, επενδεδυμένη με πλακάκι. Αν δεν μπορείτε να την κατασκευάσετε απευθείας στον τοίχο τότε η λύση της κατασκευής της με ανθυγρή (ανθεκτική στο νερό και την υγρασία) γυψοσανίδα, είναι η καλύτερη σας επιλογή.
Μια ήδη υπάρχουσα εσοχή η οποία επεκτάθηκε ανάλογα, προκειμένου να αποκτήσει το απαιτούμενο βάθος για τη λειτουργία μιας ντουλάπας. Προσέξτε επίσης πόσο μειώθηκε ο όγκος της, με τη παράλληλη χρήση των καθρεφτών στην εξωτερική πλευρά της.

Οριζόντιο κούτελο με ενσωματωμένο φωτισμό σε όλο το μήκος της μιας πλευράς του χώρου και μορφοποίηση της υπάρχουσας επιφάνειας για να “δέσει” με το έπιπλο της τηλεόρασης-βιβλιοθήκης.
Αντίστοιχη μορφοποίηση του τζακιού ώστε να δημιουργηθούν δεξιά και αριστερά εσοχές για ράφια και ντουλάπια σε μια γενικότερα συμμετρική σύνθεση.

Επένδυση τοίχου σε όλο του το μήκος και το πλάτος με γυψοσανίδα, σχεδιασμός και κατασκευή εσοχών στα επιθυμητά σημεία, και επένδυσή τους με ξύλο.
Οριζόντιες και κάθετες επιφάνειες κατασκευασμένες από γυψοσανίδα δημιουργούν ράφια, διαχωριστικά και επίπεδα για διάφορες χρήσεις.
Κατασκευή σκάλας και επένδυση της με καθρέφτη.
Έξυπνες εσοχές στο μπάνιο…
Για το μπαλκόνι όμως…προτιμούμε τα χτιστά παραδοσιακά στοιχεία…
Αν θες να δεις περισσότερα από τη δουλειά της Sally Dernie πάτησε <<<εδώ>>>