Μύρισε καλοκαιράκι, ήλιος και φως έλουσαν τα πάντα γύρω μας, τι άλλο από το να κουβεντιάσουμε λίγο γιαυτό το φωτεινό και χαρούμενο χρώμα, το κίτρινο;;

Χαρά ευτυχία, θετική ενέργεια είναι κάποιες μόνο από τις λέξεις που το χαρακτηρίζουν. Θερμό σαν χρώμα, είναι ικανό να διεγείρει τις αισθήσεις, το μυαλό και το σώμα μας.

Δίνει την αίσθηση της φυσικής ζεστασιάς και αντιπροσωπεύει τη ζήλια αλλά και τη δύναμη. Ευνοεί τη συγκέντρωση και τη μελέτη, αφού είναι το χρώμα της πνευματικής διαύγειας, της οργάνωσης και της πειθαρχίας. Κρατάει “ξύπνιο” το νευρικό μας σύστημα, ενεργοποιεί τη μνήμη μας και προωθεί την επικοινωνία.

Χρησιμοποιείστε το σε λαμπερούς τόνους στους χώρους που εργάζεστε ή διαβάζετε.


Οι αποχρώσεις του προς το πράσινο δημιουργούν ένα περίεργο συναίσθημα έλλειψης προσανατολισμού, ενώ αυτές προς το πορτοκαλί ενεργοποιούν νέα ξεκινήματα.

Σε κάθε περίπτωση, προσγειώστε τη δύναμή του, συνδυάζοντας το προσεκτικά με άλλα χρώματα. Αν δε νιώθετε τη σιγουριά να το χρησιμοποιήσετε στους τοίχους του σπιτιού σας, τότε ντύστε το χώρο σας με πολλά αξεσουάρ στο χρώμα αυτό.

Αν πάλι είναι πολύ έντονο για σας το λαμπερό καθαρό κίτρινο, τότε χαλαρώστε το με λευκό ή στραφείτε στις υπέροχες αποχρώσεις του!

Τέλος, αν αγαπάτε τις εντάσεις, συνδυάστε το με τολμηρά έντονα καθαρά χρώματα σε μια πιο funky εκδοχή…

ή ακόμη και με μαύρο για ένα πιο προκλητικό αποτέλεσμα.

Μη ξεχνάτε πως το κίτρινο λειτουργεί θετικά σε σημεία ή χώρους που απαιτούν προσοχή, όπως στενές σκάλες, αιχμηρές γωνίες ή οπουδήποτε υπάρχουν σημάνσεις ασφαλείας, αφού τραβάει την προσοχή και σας βοηθά να εστιάσετε στο επικίνδυνο σημείο.