Η τιμή μίας κουζίνας διαμορφώνεται ανάλογα με το μέγεθός της, το είδος των επίπλων της, τα υλικά κατασκευής της, την ποιότητα των μηχανισμών της καθώς επίσης και από το πόσες ειδικές κατασκευές περιλαμβάνει.

Τις περισσότερες φορές το βασικό σώμα της κουζίνας, τα κουτιά δηλαδή των επίπλων κατασκευάζονται από μελαμίνη, ενώ στα πορτάκια ή στις μετόπες των συρταριών συναντούμε πληθώρα υλικών όπως ο βακελίτης, το φυσικό και το επεξεργασμένο ξύλο, η λάκα, το κρύσταλλο, το ανοξείδωτο ατσάλι, η μελαμίνη κ.α.

Στους πάγκους συνηθέστερα συναντάμε τη μοριοσανίδα (ντουροπάλ), το μάρμαρο, το γρανίτη, τον τεχνογρανίτη, το ξύλο, το corian, το γυαλί, όλα σε διάφορα πάχη και χρώματα.

Τα ντουλάπια μας μπορούν να ανοίγουν κατά την κάθετη αλλά και κατά την οριζόντια φορά, με ποικίλους τρόπους ανάλογα με τους μηχανισμούς που επιλέγουμε, ενώ οι ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να είναι εντοιχισμένες, ημιεντοιχισμένες ή ελεύθερες.

`Στην αγορά μπορεί κανείς να βρει πολλές εταιρείες κατασκευής και εισαγωγής επίπλων κουζίνας. Οι περισσότερες από αυτές έχουν την δυνατότητα να σας προτείνουν λύσεις ειδικά για το χώρο σας. Εμείς σας συνιστούμε να κάνετε μια καλή γύρα στην αγορά και να μη βιαστείτε να αποφασίσετε. Επειδή η κατασκευή μιας κουζίνας είναι μια απόφαση πολυσύνθετη, που κοστίζει και δε σηκώνει λάθη, εκτιμήστε όλους τους παράγοντες πολύ προσεκτικά, μην παρασύρεστε από μόδες, φροντίστε να επιλέξετε την ικανοποιητικότερη λύση τόσο από πλευράς λειτουργικότητας όσο και από πλευράς αισθητικής με το δυνατόν καλύτερα υλικά, στη δυνατόν καλύτερη τιμή.

Ενημερωθείτε για την ποιότητα κατασκευής της, την ποιότητα και τις δυνατότητες των μηχανισμών της και σιγουρευτείτε ότι το σχέδιο που σας προτείνουν καλύπτει τις λειτουργικές σας ανάγκες.

Να θυμάστε πάντα πως η κουζίνα δεν αλλάζει εύκολα!

Αφιερώστε της λίγο από το χρόνο σας!