Η καλή νοικοκυρά στην κουζίνα φαίνεται!

…Την οποία κουζίνα οφείλει να:
1) την κρατάει πάντα ενημερωμένη με οτιδήποτε είναι πιθανό να της χρειαστεί στις μαγειρικές της «διαστροφές»: μπαχάρια, μυρωδικά, λάδια αρωματικά, βότανα και καρυκεύματα και,
2) έχει παράλληλα φροντίσει να την οργανώσει με τέτοιο τρόπο, όχι μόνο για να χωράνε όλα, σφολιάτες και ψωμιά, πατάτες και κρεμμύδια, όσπρια, ρύζια και ζυμαρικά, καφέδες και σκόνες για ροφήματα, γλυκά και καραμέλες, ποτήρια πιάτα, πιατέλες και μαχαιροπίρουνα, δίσκοι, κουτάλες, μπολ και μπολάκια αλλά και για να τα βρίσκει εύκολα ανά πάσα στιγμή που τα χρειάζεται!

Ξεκινώ αμέσως λοιπόν!

 Μικρά μυστικά σχεδιασμού και οργάνωσης της κουζίνας μιας καλής νοικοκυράς.

kitchen_stories_1

1. Συμπεριλάβετε στο σχεδιασμό σας επικαθήμενα ντουλάπια στον πάγκο της κουζίνας, ανοιχτά ή κλειστά, σε γωνίες ή σημεία που δεν παρενοχλούν γιατί εκμεταλλεύονται όλο το ύψος, ορίζουν και αυξάνουν τους χώρους για αποθήκευση. Προτιμήστε τα ανοιχτά, με συρόμενες πόρτες, ή roll-top για να μπορείτε να εκμεταλλεύεστε και τον πάγκο.

kitchen_stories_2

2. Δημιουργείστε ενότητες (sections) για καλύτερη οργάνωση, για παράδειγμα το section του καφέ και των ροφημάτων, των μπαχαρικών, του ψωμιού και των βουτημάτων.

kitchen_stories_3

3. Οργανώστε και χωρίστε τα section  σας με μικρότερα συρτάρια και ντουλάπια για κόμη μεγαλύτερη τάξη και οργάνωση.

kitchen_stories_4

4. Εκμεταλλευτείτε όλο το ύψος των ντουλαπιών. Οι γάντζοι στο κάτω μέρος των ραφιών τους είναι μια υπέροχη ιδέα για να κρεμάτε τις κούπες ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλεύεστε και το χώρο κάτω από αυτές.

kitchen_stories_5

5. Χρησιμοποιείστε ή κατασκευάστε θήκες και διαχωριστικά για τα εσωτερικά των συρταριών σας.

kitchen_stories_6

6. Συμπεριλάβετε στο σχεδιασμό σας συρτάρια σε διαφορετικά ύψη και μην παραλείψετε τους μηχανισμούς οργάνωσης και διαρρύθμισης των εσωτερικών τους.

kitchen_stories_7 kitchen_stories_8 kitchen_stories_9 kitchen_stories_10kitchen_stories_117. Τέλος, μην αμελήσετε να προβλέψετε χώρο για τους μεγάλους δίσκους και τα σουπλά που πάντα μα πάντα περισσεύουν και πάντα μα πάντα ψάχνουμε που να τα βάλουμε!

ΣΕ φιλώ!
Καλό μεσημέρι, καλή όρεξη γλυκιά μου!

 

Οι φωτούλες από εδώ…