Μια κατοικία στην Ισπανία σχεδιασμένη από τον γνωστό, Μεξικανικής καταγωγής, αρχιτέκτονα Ricardo Legorreta,  επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε στο θέμα αυτό…

Και είμαι σίγουρη πως καταλαβαίνετε το λόγο…

Μπήκαμε πια για τα καλά στην Άνοιξη και τα χρώματα, ο ήλιος, η φύση δε μας αφήνουν αδιάφορους…Ονειρευόμαστε το μπλε του νερού κάτω από τις ζεστές ακτίνες του ήλιου, σε χώρους λιτούς, που αγκαλιάζουν και δένονται με το φυσικό τοπίο, σε μια ήρεμη καθημερινότητα που ξετυλίγεται κάπου μεταξύ του έξω και του μέσα. Αυτή είναι και η ομορφιά της εποχής αυτής …

Της εποχής που ξυπνάνε και ζωντανεύουν οι φόρμες και τα σχέδια, οι μουσικές και τα τραγούδια, της εποχής που κάθε τι καλό που κρύβουμε μέσα μας αναζητά να ελευθερωθεί!

Κάπως έτσι με κάνανε να αισθανθώ και οι εικόνες αυτής της κατοικίας όταν τις πρωτοείδα!

Με έντονη αναφορά  στην μεξικάνικη τοπική αρχιτεκτονική, η κατοικία καλύπτει 700m2 σε δύο επίπεδα., συνδυάζει αποκαλυπτικά, τα ζωντανά, καθαρά, έντονα χρώματα με το δυνατό φως του ήλιου.

Στην παλέτα του flamingo ροζ, του έντονου κίτρινου και της τερακότας  έρχεται να προστεθεί , συμπληρώνοντάς την, το μπλε του νερού και το πράσινο της γύρω περιοχής δημιουργώντας ένα απολύτως ισορροπημένο χρωματικό συνδυασμό!

Οι όγκοι της κατοικίας, χαμηλοί και μελετημένοι αφήνουν προσεκτικά  και διακριτικά τον περιβάλλοντα χώρο, να αγκαλιάσει και να εισχωρήσει στο εσωτερικό της, σε ένα μοναδικό παιχνίδι απλούστευσης των ορίων.

Υπολογισμένα ανοίγματα, αίθρια και στέγαστρα ενοποιούν τους εσωτερικούς με τους εξωτερικούς χώρους φιλτράρουν τις δυνατές ακτίνες και δημιουργούν αναζωογονητικές οάσεις σκιάς.

Τέλος θα  αποτελούσε παράλειψή μας αν δεν αναφερόμασταν στο ρόλο του εδάφους γύρω της, στη διαμόρφωση και στην ενοποίησή του,  το οποίο την ακολουθεί πιστά και προσαρμόζεται σε αυτήν δημιουργώντας  ιδανικό φόντο…

Καλή Άνοιξη σε όλους μας!!!


Τις φωτογραφίες τις βρήκαμε εδώ…