Τρία είναι τα βασικά συστατικά ενός όμορφου μπαλκονιού:

1. Το Καθιστικό, κι όταν λέω καθιστικό εννοώ τα πάσης φύσεως έπιπλα, καναπέδες, καρέκλες πολυθρόνες, μαξιλάρες, αιώρες κλπ. σε οποιαδήποτε μορφή, κινητή ή χτιστή και από οποιοδήποτε υλικό είναι κατασκευασμένα.
2. Το Σκίαστρο, κι όταν λέω σκίαστρο εννοώ αντιστοίχως τις πάσης φύσεως τέντες, πέργκολες, ομπρέλες, πανιά, σκεπές κλπ. σε οποιαδήποτε μορφή, κινητή ή χτιστή και από οποιοδήποτε υλικό είναι κατασκευασμένα.
3. Η Φύση κι όταν λέω φύση, εννοώ τα πάσης φύσεως δέντρα, δεντρίλια, θάμνους, λουλούδια, αγριολούλουδα φυτεμένα στη γη, σε παρτέρια, σε γλάστρες, σε κούπες, σε καλάθια, σε ντενεκέδες κλπ. εντός και εκτός της οικίας μας.

Οποιοδήποτε από αυτά τα τρία μέρη λείψει, το μπαλκόνι μένει κολοβό. Να το θυμάσαι αυτό και να μην το ξεχάσεις ποτέ.
Με το που μπαίνει η Άνοιξη λοιπόν, πρώτη μας δουλειά, ελέγχουμε το τρίπτυχο “καθιστικό-σκίαστρο-φύση”, (είναι όλα στη θέση τους; χρειάζονται συντηρήσεις, επιδιορθώσεις, ανανεώσεις;) κι αφού σιγουρευτούμε πως όλα είναι οκ, τότε προχωράμε παρακάτω με συμπληρώματα, χρώματα κι αρώματα.

Αυτό ως εισαγωγή και μόνο, ένα γρήγορο ζέσταμα για να ετοιμάζεσαι για το τι θα ακολουθήσει και περνώ αμέσως στο θέμα: Ιδέες διακόσμησης για μικρά μπαλκόνια.

Μικρά μπαλκόνια. Ιδέες και λύσεις διακόσμησης

  + Στα μικρά μπαλκόνια λοιπόν, προτιμούμε για καθιστικό τα μικρά, συμμαζεμένα και πτυσσόμενα έπιπλα, τα έπιπλα “άνοιξε-κλείσε”, διότι κάπου-κάπως πρέπει να τα μαζεύουμε το χειμώνα, διότι κάπου-κάπως πρέπει να ανοίγουμε και το χώρο όταν δεν τα χρησιμοποιούμε, διότι κυρίως είναι έξυπνα και πρακτικά.
Την ιδέα μάλιστα να εξυπηρετούν κι άλλες λειτουργίες όπως “αποθήκευση” (βλέπε παγκάκι) την βρίσκω εξαιρετική.

 

tiny_balkonies_6 

+ Στα πολύ μικρά μπαλκόνια μάλιστα, μερικές φορές, καλό είναι να καταργούμε εντελώς και την έννοια του καθιστικού στο σύνολό της.
Μία καρέκλα, ένα τραπεζάκι, ένα σκαμπό ή μια μαξιλάρα μέσα στα λουλούδια είναι αρκετό για να γίνει στέκι μας.
Εκεί, να την πέφτουμε, να χαλαρώνουμε, να πίνουμε το καφεδάκι μας, να διαλογιζόμαστε, να στέλνουμε τα sms  μας, τι το θέλουμε το παραπάνω;

 

tiny_balkonies_5 

+ Δεν απορρίπτουμε βεβαίως καθόλου και την ιδέα του να έχουμε το καθιστικό μας εσωτερικά, μέσα στο σπίτι σε συνέχεια με το παράθυρο και με θέα τον μικρό υπέροχό μας κήπο.
Αυτός ο τύπος μπαλκονιού, οφείλω να σου πω, έχει ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα: Από κει, κρυμμένοι καλά και δίχως να μας βλέπει κανείς, στέλνουμε τον περιστέρη μας με το αγαπομέσατζ μας και δε μας παίρνει χαμπάρι κανείς. Χα!

 

tiny_balkonies_12

  + Στα μικρά μπαλκόνια επίσης και ειδικά στα παλιά φροντίζουμε οπωσδήποτε το δάπεδο.
Τα τετραγωνικά είναι λίγα, οι compact λύσεις γρήγορων και οικονομικών ξύλινων ή συνθετικών δαπέδων εξωτερικών χώρων είναι πολλές, διάθεση να έχουμε μόνο, στην ανάγκη μια κουρελού, ένα κιλίμι, ένα ρατάν, ένα κατιτίς βρε παιδάκι μου να κρύψουμε αυτό το μπλιαξ ρημαδομωσαϊκό ή το ακόμη πιο μπλιαξ παλιομοδίτικο πλακάκι.

 

tiny_balkonies_4

  + Στα μικρά μπαλκόνια επίσης βάζουμε λουλούδια και πρασινάδες ΠΑΝΤΟΥ.
Σε γλάστρες, σε παρτέρια, σε βάζα, σε ποτήρια, σε ποτιστήρια, σε τενεκέδες. ΠΑΝΤΟΥ. Όπου έχει χώρο βάζουμε λουλούδια. Έτσι. Να πνιγούμε με δαύτα. Ε, και αν μας περισσέψει και καμιά σπιθαμή, φέρνουμε και καμιά μίνι μπάρμπεκιου ψησταριά να ψήνουμε και κάνα μπριζολάκι που και που.

 

tiny_balkonies_8

  + Στα μικρά μπαλκόνια βάζουμε και χρώμα. Πολύ χρώμα. Ανακατεμένο χρώμα. Έντονο και δυνατό χρώμα.
Διψάει η Άνοιξη για χρώμα, διψάει και το καλοκαίρι.
Ειδικά αν είμαστε στην εξοχή, ακόμη πιο ειδικά αν είμαστε και happy color guys!
Με άφθονο πράσινο γύρω μας, τότε επιλέγουμε έπιπλα και αξεσουάρ σε χρωματιστό.

 

tiny_balkonies_7

+ Με άφθονο γκρι και καφέ στο περιβάλλον γύρω μας τότε, πάλι επιλέγουμε έπιπλα και αξεσουάρ σε χρωματιστό.
Πάει και με το καφέ, πάει και με το γκρι το χρωματιστό. Ξυπνάει τη φύση. Ξυπνάει και την ψυχή. Ξυπνάει και το σώμα. Τονώνει, διεγείρει και δίνει ενέργεια, είναι ότι καλύτερο για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι.

 

tiny_balkonies_2
+
Υπάρχει βεβαίως και η επιλογή της ήρεμης και σίγουρης μονοχρωμίας.
Τούτη κάθεται καλύτερα σε αστικά περιβάλλοντα, σε μπαλκόνια της πόλης και της φασαρίας.

tiny_balkonies_14

Γιαυτή τη μονοχρωμία που λατρεύει ατελείωτα τα πιο σύγχρονου σχεδιασμού μπαλκόνια, τα μπαλκόνια και τα τυπάκια που ακολουθούν τις πιο μίνιμαλ και λιτές γραμμές τόσο στη ζωή τους όσο και στους χώρους που ζουν, που ακολουθούν προγράμματα μεθοδικά κι οργανωμένα, με στόχους και αποδόσεις, που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη τους, γιαυτούς είναι η μονοχρωμία. Γιαυτούς και για τα μπαλκόνια της πόλης και της φασαρίας.

 

tiny_balkonies_11

Αυτά τα ολίγα για τα μικρά τα μπαλκονάκια μας και, αν ξέχασα κάτι, γράψε μου, να συμπληρώσω.

ΣΕ φιλώ

[button color=”blue” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://thedecopages.gr/επικοινώνησε/”]Επικοινώνεισε μαζί μας, αν ασχολείσαι με τη διακόσμηση, το design ή την αρχιτετονική και θα ήθελες να γράφεις για το TheDecopages.gr.[/button]