Μου τη ζήτησε αναγνώστρια τούτη τη αναφορά, “Έχω έναν τοίχο” …μου είπε “Για την τηλεόραση…

…για αυτή τη φλατ μεγάλη οθόνη που όταν είναι κλειστή είναι μαύρη κι άχαρη κι όταν είναι ανοιχτή καταφέρνει και συγκεντρώνει τα βλέμματα και την προσοχή όλων.
Γιαυτή τη πλανεύτρα συσκευή που αποτελεί πόλο έλξης και σημαντικό σημείο εστίασης όπου κι αν βρίσκεται (συνήθως στο χώρο του καθιστικού) και που γύρω του καταφέρνει και συγκεντρώνει όλη την παρέα.
Γιαυτό  το περίεργο εργαλείο που συνοδεύεται από διάφορα αξεσουάρ (dvd, ηχοσύνολα, ηχεία κλπ), δευτερευούσης σημασίας μπρος στο μεγαλείο της, που συνήθως όμως απαιτούν μια μίνιμουμ υποδομή σε αποθηκευτικούς χώρους.
Γιαυτό το λαμπρό επινόημα που αν και σταδιακά, με το πέρασμα των χρόνων και με την ανάπτυξη της τεχνολογίας άλλαξε μορφή και αναλογίες, έγινε ομορφότερο, αναπτύχθηκε και λέπτυνε, ωστόσο ολοένα και μεγαλύτερη επιφάνεια είναι αναγκαία για την τοποθέτησή του.

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν τείνει και να καταργηθεί πια ο στενός και στριμωγμένος όρος “έπιπλο tv” που ξέραμε από τα χρόνια των μαμάδων μας και αντικαθίσταται σταδιακά από τον πιο διευρυμένο και πολύ πιο open και μεγαλοπρεπή: “τοίχος tv”, ο οποίος, εκτός του αέρα και της άνεσης που παρέχει, εκτός του ότι αποτελεί ένα  εξαιρετικό μέσο ανάδειξης διότι λειτουργεί ως εξαιρετικό φόντο, παρέχει επίσης και την ελευθερία, ανάλογα πάντα με το μέγεθός του, να φιλοξενήσει με άνεση κι άλλες λειτουργίες, θέαμα, παιχνίδι, μουσική και αποθηκευτικοί χώροι. Επίσης, στις περισσότερες περιπτώσεις, αφήνει το περιθώριο να ενσωματωθούν επάνω του κι άλλες πρακτικές κατασκευές, ένα τζάκι ή ένα γραφείο. Η βασική του λειτουργία όμως άπαξ και υπάρχει τηλεόραση στο χώρο, είναι ξεκάθαρα αυτή του θεάματος, αυτή της εικόνας με όποιο τρόπο κι αν προσφέρεται.
Οπότε, στις μέρες μας, όταν μιλάμε για τηλεόραση, μιλάμε συνήθως για τοίχο τηλεόρασης και φυσικά εννοούμε σύνθεση σύμφωνα με τις ανάγκες, το χώρο και τα γούστα μας!

tv_wall_1 tv_wall_2 tv_wall_3 tv_wall_4 tv_wall_5 tv_wall_6 tv_wall_7 tv_wall_8 tv_wall_9tv_wall_10

Για το τέλος και μια συμβουλή
όμορφή μου φιλενάδα και καλή,
Προσπάθησε όσο μπορείς,
τη μικρή σου την τι-βι,
μην την περιορίζεις!

Τοίχο άσε αρκετό,
πλαϊνά και ουρανό.
μιας και γρήγορα θα βαρεθείς,
και μιαν άλλη θα ζητείς!

Γιαυτό..
Μη τη φράζεις με ντουλάπια,
μην της κόβεις τον αέρα,
μουσικές και ντιβιντιά,
πίσω ή  πλάι ή χαμηλά

Σε φιλώ, να περνάς όμορφα!
Μαρία