Με ένα θέμα που μου έστειλαν  Ο Ευγένιος και η Αγαθή, τα παιδιά της Ράχης, του πιο όμορφου μεζεδοπωλείου του νησιού. Το παραθέτω ατόφιο χωρίς καμία αλλαγή.

Έτσι… για να απολαύσετε το χώρο τους, να ζήσετε κάτι από το όνειρό τους, να νιώσετε τη φροντίδα τους και να αντλήσετε λίγο από το μεράκι τους…

Στα νοτιοδυτικά της Λευκάδας και σε υψόμετρο 600 μέτρα. θα συναντήσετε ένα πετρόχτιστο χωριουδάκι, την Εξάνθεια. Εκεί, κρεμασμένο στην κορυφή του χωριού, βρίσκεται και το εστιατόριο-μεζεδοπωλείο, η Ράχη.
Η Ράχη, ως ιδέα, ανήκει σε μια παραδοσιακή οικογένεια του χωριού που ξέρει καλά τι σημαίνουν οι αγροτικές εργασίες, οι ελιές, τα αμπέλια, η φακή. Ξεκινήσανε δειλά-δειλά πριν χρόνια, με μόνο σύμμαχο τα αγνά προϊόντα που παρήγαγαν, την ειλικρίνεια προς τον επισκέπτη αλλά και έναν υπέροχο ουρανό και μια ακόμη πιο υπέροχη δύση!
Πέρασαν 16 ολόκληρα χρόνια και η Ράχη, μαθεύτηκε από στόμα-σε στόμα για το καλό της φαγητό και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα…

Ο μικρότερος γιος της οικογένειας όμως, έχοντας το μεράκι της μαγειρικής και της δημιουργίας, την ερωτεύτηκε τη Ράχη, και την πήρε  στα χέρια του, την φρόντισε και την περιποιήθηκε, και από «κοριτσάκι», την έκανε «γυναίκα», έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτών των σύγχρονων καιρών.

Ο κόσμος  εκτίμησε, κατάλαβε και ένιωσε, θαρρείς, ότι σε αυτόν τον παρεϊστικο χώρο, με την αρμονία των χρωμάτων, με το ήρεμο γκρι του τσιμέντου, με το φιλόξενο πράσινο των δένδρων, και με το παθιασμένο κόκκινο του ηλιοβασιλέματος, το μόνο που έχει σημασία στην ζωή είναι να απολαμβάνεις τα απλά, μικρά πράγματα, να ερωτεύεσαι τρελά και να αγαπάς, ότι και να είναι αυτό για τον καθένα …δυνατά και απόλυτα.

… Καταλαβαίνετε λοιπόν τώρα γιατί η Ράχη αγαπήθηκε  τόσο…

Γιατί έδινε αγάπη και φροντίδα απλόχερα, χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα.

Γιατί γεννήθηκε και λειτουργεί σε ένα περιβάλλον γεμάτο απλότητα, ντομπροσύνη, καλοσύνη και ουσιαστική αγάπη!
Μακάρι σε αυτές τις λίγες γραμμές, να σας δώσαμε κάτι που θα θυμάστε.
Κι αν ο δρόμος σας περνάει από τη Λευκάδα, σας περιμένουμε…εδώ στη Ράχη…για να πιούμε παρέα τσιπουράκι…για να γνωριστούμε και να σας περιποιηθούμε με το δικό μας, φιλόξενο, Λευκαδίτικο τρόπο…
Ότι και αν κάνεις σε τούτη την ζωή, κάντο με φαντασία, αγάπη και έρωτα.
…δεν υπάρχουν άψυχα πράγματα, μόνο άψυχες ψυχές…
Καλό καλοκαίρι!Και αν δε σου έφτασαν όλα αυτά, και θες να δεις και να μάθεις κι άλλα για τη Ράχη, τότε πάτησε εδώ για να μπεις στο site της… Νομίζω πως θα σου αρέσει και αυτό !!