Πώς θα ήταν η ζωή μας με περισσότερο χρώμα;
Πώς θα ήταν οι γειτονιές μας με περισσότερη ζωντάνια;

Πώς θα νιώθατε αν μπορούσατε να χρωματίσετε σκοτεινούς, άχρωμους τοίχους κτιρίων με μερικές απλές χορευτικές κινήσεις;

Σας συστήνουμε λοιπόν την ομάδα «YesYesNo», η οποία εξειδικεύεται από το 2008 στην δημιουργία οπτικών, μηχανολογικών, καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων, και είναι υπεύθυνη για διάφορα διαδραστικά project φωτισμού και εικόνας.

Και το έργο που επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε  μέσα από τις σελίδες μας, είναι ένα project οπτικής επέμβασης στο κτίριο Auckland Ferry Building στη Νέα Ζηλανδία, που το κατάφεραν σε συνεργασία με την εταιρία  «The Church», την «Inside Out Productions» και την «Electric Canvas», και που για την επιτυχία του ήταν απαραίτητη και απαιτητή η συμβολή του κοινού.

Οι περαστικοί, διασκέδασαν με το θέαμα, και ακόμη περισσότερο με το γεγονός ότι είχαν τη δυνατότητα να το κατασκευάζουν οι ίδιοι, τόσο με τη συμβολή των χεριών τους, όσο και με τις κινήσεις ολόκληρου του σώματός τους.
Χρησιμοποίησαν 3 διαφορετικούς τύπους αλληλεπίδρασης, την αλληλεπίδραση σωμάτων, την αλληλεπίδραση των χεριών τους επάνω από σε έναν ελαφρύ φωτεινό πίνακα, και την τηλεφωνική αλληλεπίδραση , όλες σε 6 σκηνές, που ανακυκλώνονταν κάθε ώρα για το κοινό.

Πραγματικά ήταν ένα αληθινό happening φωτισμού που ενθουσίασε τόσο τη δημιουργική ομάδα όσο και τους θεατές που συμμετείχαν.

Δείτε τις φωτογραφίες και ζήστε, έστω και από τον υπολογιστή σας, τη μαγεία αυτού του νέου διαδραστικού έργου της YesYesNo!

Παρακολουθείστε και το βίντεο παρακάτω για να δείτε όλα αυτά που περιγράφουμε στην πράξη…Από την Κατερίνα Παρασκευά…

Για περισσότερα  εδώ..