Μια επιλογή που σας προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξετε μέσα από ένα πλήθος σχεδίων, χρωμάτων και διαστάσεων, χωρίς να στερείται ποιότητας και ομορφιάς. Οι ιδιότητες των πλακιδίων ποικίλλουν ανάλογα με το υλικό και την ιδιαίτερη κατασκευή τους, και μπορούν να δώσουν το ύφος που επιθυμείτε και ταιριάζει στον προσωπικό σας χώρο. Προσφέρονται για ασυνήθιστους συνδυασμούς με μεταλλικές φάσες, με πολύχρωμα ρινίσματα και ένθετα μοτίβα, ενώ διατίθονται σε ματ ή γυαλιστερές επιφάνειες ή ακόμη και με αντιολισθητικές ιδιότητες για σημεία όπως οι σκάλες ή οι διάδρομοι.

Τι πρέπει να γνωρίζετε
• Δεν επηρεάζεται από την υγρασία εκτός από τα πολύ πορώδη, όπως τα cotto.
• Ανάλογα με την ποιότητα του μπορεί να είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε βάρος και τριβή
• Οι παραμορφώσεις του δαπέδου απορροφώνται μόνο από τους αρμούς των πλακιδίων.
• Καθαρίζεται απλά και γρήγορα.

• Δε χρειάζεται συντήρηση.
• Είναι ανθεκτικό στις χημικές επιδράσεις.
• Η βάση του αποτελείται από φυσικά υλικά, αλλά αποκτά ανθεκτικότητα με την πρόσμειξη άλλων συστατικών.
• Οι μικρές διαστάσεις και η χρήση οδηγών κάνουν εύκολη την τοποθέτησή του.
• Πρόκειται για μια οικονομική επιλογή.

Φυσικός πηλός. Ένα εξειδικευμένο είδος  πλακιδίων είναι τα γνωστά cotto, που το όνομά τους προέρχεται από τη λέξη terra-cotta (ψημένη γη). Το υλικό δεν είναι άλλο από το φυσικό πηλό, χρώματος γκρι, μπεζ ή κεραμιδί, που ψήνεται σε μορφή πλακιδίων. Παρά το όμορφο φυσικό αποτέλεσμα που δημιουργούν είναι ιδιαίτερα ευπαθή στο λέκιασμά λόγω της μεγάλης απορροφητικότητας του πηλού. Προκειμένου να μειώσετε την ευαισθησία τους , μπορείτε να τα περάσετε με ειδικά προϊόντα αδιαβροχοποίησης. Η χρήση τους σε εξωτερικές εφαρμογές θέλει ιδιαίτερη προσοχή, αφού ο παγετός είναι πιθανόν να τα καταστρέψει.

Πλακάκια από τσιμέντο. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική και πρωτότυπη λύση που φέρνει στο νου μας μνήμες από το παρελθόν. Ο λόγος για τα πλακάκια από τσιμέντο, που υπάρχουν σε αφθονία σχεδίων. Έχουν ματ όψη, σχεδόν ανάγλυφη υφή και παρουσιάζουν μια φυσική φθορά στο χρωματισμό τους που τα κάνει ιδιαίτερα αγαπητά και δημοφιλή. Μοιάζουν χειροποίητα και μπορείτε εκτός από το δάπεδο να τα χρησιμοποιήσετε για διακοσμητικές επεμβάσεις στους τοίχους. Το πλεονέκτημα και το μυστικό τους είναι ότι η παλαίωση και η φθορά του χρόνου τα κάνει ακόμα πιο όμορφα.