Μια κατοικία μόλις 53m2, θα δούμε σήμερα, ήρεμη και ευχάριστη,  λουσμένη στο φως και στο γυναικείο μυστήριο…

Δομημένη στο σύνολό της σε λιτές, απλές γραμμές, χωρίζεται σε δύο βασικούς και ενιαίους χώρους, χρησιμοποιεί λευκούς, ανοιχτόχρωμους  τόνους και δημιουργεί ένα χαλαρό, ξεκούραστο περιβάλλον για να φιλοξενήσει  έπιπλα σε διάφορα στυλ, ανοιχτόχρωμα κλασσικά, έθνικ και πιο σύγχρονα.
Στο έναν, καθόλου μεγάλο ενιαίο χώρο της, το καθιστικό  συνεργάζεται αρμονικά με την κουζίνα. Το σύγχρονο, στρογγυλό, λευκό τραπέζι με τις λευκές κλασικίζουσες καρέκλες λειτουργεί διαχωριστικά και παράλληλα ενοποιεί τους δύο χώρους, ενώ τα χειροποίητα αντικείμενα τοποθετημένα προσεκτικά, το κάθε ένα στο χώρο του, αναδεικνύουν τη συμπάθεια της ιδιοκτήτριας στα φυσικά υλικά και στις οργανικές φόρμες.
Σύγχρονες φωτογραφίες, αμέτρητα βιβλία, ανοιχτόχρωμα υφάσματα και διακοσμητικά, σε συνδυασμό με μικρές προσεκτικές πινελιές γήινων χρωματισμών σε υφάσματα και μαξιλάρια, όλα σε συνδυασμό με το λευκό,  δημιουργούν μια ανεπιτήδευτη, ξεκούραστη και φιλόξενη ατμόσφαιρα, ένα προσωπικό καταφύγιο χαλάρωσης και ηρεμίας.
Σε συνέχεια με το καθιστικό βρίσκεται και ο ενιαίος χώρος της κρεβατοκάμαρας με το μπάνιο…
Μικρή και αυτή, ακολουθεί πιστά το ίδιο ύφος ,
ενώ “έξυπνες” κατασκευές χειρίζονται και λύνουν αποτελεσματικά προβλήματα χώρου, με πολύ ιδιαίτερο και αξιοπρόσεχτο τρόπο.
Κομμάτι της κρεβατοκάμαρας  αποτελεί και η μεγάλη βιβλιοθήκη που ορίζει νοητά και πρακτικά το διάδρομο για την τουαλέτα και το μπάνιο,

ενώ από την όλη διάταξη αυτού του χώρου συμπεραίνουμε πως υπήρξε μία δραστική, αποφασιστική και άκρως λειτουργική, έξυπνη και “φωτεινή” επέμβαση.
Παρατηρείστε προσεκτικά όλες τις κατασκευαστικές της λεπτομέρειες…
Πολλές από αυτές θα φανούν χρήσιμες σε πολλούς από σας που είστε αναγκασμένοι να ζείτε σε χώρους με “στενότητα”…
Τι λέτε;;;


Την κατοικία τη βρήκαμε εδώ….