Μια υπέροχη εξοχική κατοικία που βρίσκεται στην Πορτογαλία και που την επιμελήθηκε η interior designer Marta Espregueira Mendes ξεχώρισα να σας δείξω για σήμερα…

Ένα ζεστό και όμορφο καταφύγιο!!

Που θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε…ναι γιατί όχι, και κάπου εδώ σε μας, στην ελληνική ύπαιθρο ή σε κάποιο ελληνικό χωριό..

Μια παλιά κατοικία, που όλοι ξέρουμε πως υπάρχουν πολλές, και που πιθανόν, πολλοί από μας  έχουνε την τύχη να έχουν κάποια από αυτές στην ιδιοκτησία τους από τη γιαγιά τους ή από τη μαμά τους ίσως …

Κι όμως… δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να την πουλήσουν, ή να την γκρεμίσουν για να χτίσουν στη θέση της μια άλλη, καινούρια και σύγχρονη…

Σκεφτείτε λιγάκι όλα αυτά που χάνουνε!!!

Αυτή τη μοναδική επαφή με τη φύση και το περιβάλλον…

Αυτή την ηρεμία και τη γαλήνη…

Αυτή τη ζεστασιά και την θαλπωρή που περιβάλλεται από όλους αυτούς τους χοντρούς, δυνατούς, πέτρινους τοίχους που την κρατάν ζεστή το χειμώνα και δροσερή το καλοκαίρι.

Γιατί όλοι αυτοί οι χώροι οι παλιοί, κουβαλάνε πάνω τους μια αναντικατάστατη μαγεία, που αν επιλέξεις να τη σεβαστείς θα σε ανταμείψει, ενώ αν την αφήσεις να καταστραφεί  θα χαθεί για πάντα!!!

Αγκαλιάστε τα παλιά σπίτια. και ψάξτε μέσα τους να βρείτε την ομορφιά που κρύβουνε!! Ψάξτε καλά, σε κάθε γωνία τους, γιατί δε φαίνεται πάντα με την πρώτη  ματιά, και όταν την ανακαλύψετε απλώστε την παντού, σε όλο το χώρο!!!

Βάλτε και την προσωπική πινελιά σας, κάποια στοιχεία σύγχρονα εκεί ανάμεσα στα όσα βρείτε μέσα στα μπαούλα και τα ντουλάπια και είμαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!!!

Να όπως εδώ….

<

Τι λέτε;;;

Μαρία

Τη βρήκαμε εδώ…