Η “Fornassetti”, είναι μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία, παραγωγής διακοσμητικών και χρηστικών αντικειμένων και επίπλων.

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτήν, είναι ο Pierro Fornassetti, ένας Μιλανέζος ζωγράφος, γλύπτης, διακοσμητής εσωτερικών χώρων, αλλά και χαράκτης, ίσως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του εικοστού αιώνα, ο δημιουργός που αριθμεί πάνω από 11.000 προϊόντα, ο άνθρωπος που κατάφερε να δημιουργήσει μια ιδιαίτερα προσωπική, εκφραστική και αναγνωρίσιμη οπτική γραφή, αυτός που γέννησε ένα μαγικό κόσμο, φιλτραρισμένο με φαντασία και με λεπτό χιούμορ.

Με σχέδιά που είναι χαρακτηριστικά για τη νοσταλγική τους διάθεση, αλλά και για την κλασσική και αναγεννησιακή τους τάση, με ένα εικονογραφικό περιεχόμενο που περιλαμβάνει ήλιους, αρλεκίνους, χέρια και πρόσωπα, ο Fornassetti “ντύνει” τα πιάτα του, τα κουτιά του, τις καρέκλες, τα χαλιά, τα βάζα, τα κοσμήματα…

Η πιο χαρακτηριστική στιγμή στην πορεία του είναι όταν συναντάει σε ένα περιοδικό του 19ου αιώνα, τη σοπράνο Lina Cavalieri, που τον αιχμαλωτίζει με το αινιγματικό της πρόσωπο, και αποφασίζει να την κάνει μούσα του. Το πρόσωπό της γίνεται το βασικό του μοτίβο και χαρακτηρίζει την δημιουργική του πορεία. Τα κλασσικά θηλυκά χαρακτηριστικά της, και  η αινιγματική της έκφραση αποτέλεσαν για το Fornassetti μια δυνατή έμπνευση που αποτυπώνεται  σε πάνω από 350 εφαρμογές στη σειρά του με το όνομα “ Tema&variazioni”.

Από την άλλη, ο γιoς του, ο Barnaba Fornassetti, o φυσικός και άξιος κληρονόμος του, ανέλαβε την συνέχιση της εταιρείας, τόσο με νέα σχέδια όσο και με αναπαραγωγές των παλαιών.

Μια μικρή, πολύ μικρή, συλλογή, από παλιά και νέα αντικείμενα του οίκου Fornassetti , έχουμε εδώ για σας…

Έτσι, για να τα ξαναδούμε ευχάριστα όσοι αγαπάμε αυτήν την εταιρεία, αλλά και για να την γνωρίσετε όλοι εσείς που δεν την ξέρετε…


Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη “Fornasseti” πατήστε εδώ…