Την κατοικία που θα δείτε στο θέμα αυτό την ξεχώρισα ανάμεσα σε άλλες γιατί μου δημιούργησε την ανάγκη να σας μιλήσω για μια άλλη διάσταση της έννοιας του “στυλ” στο χώρο που ζούμε…

Δεν πρόκειται για μια κοινή κατοικία, αλλά για το λοφτ ενός καλλιτέχνη.. ενός ζωγράφου για την ακρίβεια. Ο δικός του χώρος, που λειτουργεί παράλληλα ως κατοικία, αλλά και ως χώρος εργασίας.. Το προσωπικό και επαγγελματικό καταφύγιο του με λίγα λόγια και, αν και πρόκειται για μια avant garde επιλογή ζωής για τα ελληνικά δεδομένα, παρόλα αυτά με αιχμαλώτισε έντονα ο τρόπος που επέλεξε να ξετυλίξει και να συνδυάσει τις διάφορες λειτουργίες μέσα σε αυτό.
Στα λοφτ έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενό μας άρθρο…Έχουν από τη φύση τους μια ιδιαιτερότητα ως χώροι, γεγονός που πηγάζει κυρίως από το ότι έχουν εξαρχής κατασκευαστεί για άλλο σκοπό και όχι για κατοικία. Αλλά αυτή είναι και η γοητεία τους… Ανοιχτοί, ενιαίοι και φωτεινοί χώροι, με εμφανή και έντονα σημάδια της  χρήσης τους, ξεφεύγουν ολότελα από τη μορφή και τη λειτουργία μιας τυπικής κατοικίας .

Και μόνο λοιπόν, η επιλογή για τη μετατροπή ενός βιομηχανικού χώρου, ενός χώρου που έχει κατασκευαστεί για καθαρά επαγγελματική χρήση, σε χώρο κατοικίας κρύβει πίσω της “μια άλλη άποψη”, μια διαφορετικού τύπου θεώρηση των πραγμάτων, ένα διαφορετικό lifestyle.


Όταν επιπλέον, όλο αυτό εμπλουτίζεται με τέχνη…πολλή τέχνη….δε μπορεί να μην έχει ως αποτέλεσμα το στυλ, σε μια άλλη του διάσταση, μια διάσταση που δεν έχει να κάνει με μόδα , αγορά και καταναλωτικές συνήθειες.


Και λειτουργεί άψογα…
Και μας μαγεύει… με το δικό του, ξεχωριστό τρόπο…
Αν σε όλο αυτό συμπληρώσουμε, και το υπέροχο παραμύθι που διηγείται αποφασιστικά η κρεβατοκάμαρα του χώρου, νομίζω πως το παζλ ολοκληρώνεται, και ουδεμία απορία υπάρχει για το πώς αυτό διαχέεται, διαμορφώνει και προκαλεί.
Για ρίξτε μια ματιά…

Και όλα αυτά σας τα λέω για να σας αποδείξω για μια ακόμη φορά πως ο χώρος που ζούμε, είμαστε εμείς και οι επιλογές μας.


Μικρός ή μεγάλος, φωτεινός ή σκοτεινός, ψηλοτάβανος ή χαμηλοτάβανος, παλιός ή καινούριος, ο κάθε χώρος κρύβει τη δική του δυναμική του, τον δικό του αέρα, και περιμένει από εσάς που θα τον ζήσετε να  τον ανακαλύψετε…


Έτσι θα μπορούμε να μιλάμε για στυλ!!

 Μαρία


Τις φωτογραφίες τις βρήκαμε εδώ…