Ανακάλυψε την μαγεία των μικρών σπιτιών…

Για κάποιους, λίγους, τυχερούς τα 40m2 είναι ο απαιτούμενος χώρος για ένα δωμάτιο…

Άλλοι πάλι απλώνουν τη ζωή τους ολόκληρη σε αυτά, και σας πληροφορώ τα καταφέρνουν μια χαρά!!!

Και ξέρετε γιατί;;; Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως οι χώροι αυτοί, όσο μικροί και να είναι μπορούν να γίνουν όμορφοι και λειτουργικοί, και επίσης έχουν πειστεί βαθιά μέσα τους ότι για να συμβεί αυτό, πάνω από όλα απαιτείται Α-ΠΛΟ-ΠΟΙ-Η-ΣΗ και προσεκτική οργάνωση όλων αυτών των προσωπικών μας λειτουργιών που έχουμε συνηθίσει να τις αποκαλούμε “ανάγκες”, και που στο τέλος τέλος, αν το καλοσκεφτεί κανείς, εμείς τις δημιουργούμε και τις επιβάλουμε τόσο στον εαυτό μας όσο και στους τριγυρινούς μας.

Αφού λοιπόν το’χεις το σπιτάκι, ας είναι και μικρό, μη ζορίζεις όλη σου τη ζωή για ένα μεγαλύτερο… Δεν εννοώ βέβαια να σταματήσεις να ονειρεύεσαι το καλύτερο και το μεγαλύτερο, ούτε να σταματήσεις να προσπαθείς γιαυτό, αλλά από την άλλη δε μπορώ να διανοηθώ πως τα όνειρά σου μπορεί να γίνουν η αιτία για να καταστρέφεται η καθημερινότητα σου. Είναι απλό…Φτιάξε αυτό που έχεις, όσο μπορείς, όμορφο και λειτουργικό, μια ζεστή φωλίτσα, να χαίρεσαι να τη ζεις, ας είναι και μικρή και πέταξε από πάνω σου τα θέλω για περισσότερα έπιπλα, ακριβά αξεσουάρ, μεγάλα και εντυπωσιακά διακοσμητικά, περισσότερα ρούχα και σύγχρονο εξοπλισμό, που μόνο άγχος σου δημιουργούν μέρες που περνάμε.

Με λίγα λόγια…ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΕ τη ζωή σου!!!

Μέγα παράδειγμα τούτης της θεωρίας το διαμερισματάκι που θα δεις παρακάτω…

Φτιαγμένο με πολύ γούστο και πολύ προσοχή στη λεπτομέρεια αποτελεί, κατά την ταπεινή μου άποψη, ένα εξαίσιο δείγμα πρακτικότητας, λειτουργικότητας και οικονομίας χώρου. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα που θα μπορούσε να φιλοξενεί ένα άτομο ή ένα ζευγάρι στα πρώτα βήματα της ζωής του….

Ρίξε μια ματιά και πες μου…


Η κουζίνα του για παράδειγμα, μικρή και χαρούμενη, σίγουρα δεν παρέχει χώρους για δεύτερα και τρίτα σερβίτσια και κατσαρολικά μα τα απαραίτητα τα χωράει…Το μόνο που χρειάζεται είναι… αυτά τα “απαραίτητα” να είναι κομψά για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν  τόσο στο καθημερινό τραπέζι όσο και για μια «ειδική περίπτωση». Αυτό είναι Α-ΠΛΟ-ΠΟΙ-Η-ΣΗ!

Για το φαγητό επίσης χρησιμοποιείται ένα πολυχρηστικό πάσο που  λειτουργεί είτε ως διαχωριστικό σε σχέση με την κουζίνα και το καθιστικό, είτε ως τραπέζι φαγητού, είτε ως πάγκος εργασίας, είτε ως σταντ-bar για ποτό ή καφέ, συμπληρωματικό άλλοτε προς την κουζίνα και άλλοτε προς το καθιστικό και αποτελεί μια σύγχρονου τύπου προσέγγιση στη σπιτική φιλοξενία. Αυτό επίσης είναι Α-ΠΛΟ-ΠΟΙ-Η-ΣΗ!

Στο καθιστικό σε συνέχεια με το χώρο της κουζίνας νομίζω πως όλοι θα αναγνωρίσετε τα έπιπλα IKEA

ενώ στη κρεβατοκάμαρα που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την κουζίνα και που χωρίζεται με αυτή με τζάμι, με σχέδιο αμμοβολής, ίσα που χωράει το κρεβάτι με μια μεγάλη ντουλάπα με συρόμενες πόρτες ιδανική επιλογή για μικρούς χώρους. Επίσης μιλάμε για Α-ΠΛΟ-ΠΟΙ-Η-ΣΗ!

Τέλος, το μπάνιο, μικρό κιαυτό, άψογα όμως οργανωμένο, με κλειστή ντουζιέρα, θέση για το πλυντήριο και έξυπνα ράφια αποθήκευσης πάνω από αυτό αποτελεί άλλο ένα δείγμα Α-ΠΛΟ-ΠΟΙ-Η-ΣΗΣ!

Απλοποίηση επίσης είναι το ότι η φωλίτσα αυτή συμμαζεύεται και καθαρίζεται σε μία ώρα.

Απλοποίηση είναι το ότι είναι οικονομικό, χωρίς μεγάλα έξοδα συντήρησης

Γενικά, προσέξτε ότι με έπιπλα και αξεσουάρ που δεν κοστίζουν μια περιουσία, και που μπορεί κανείς να τα βρει σε μεγάλα και επώνυμα καταστήματα επίπλων, προσεκτικά διαλεγμένα, ακολουθώντας όμως πιστά το βασικό πλάνο σχεδιασμού, το οποίο είναι σαφές πως στη συγκεκριμένη κατοικία υπάρχει (και επιβάλλεται να υπάρχει για όλους τους χώρους), και είναι αυτό που καθορίζει τα χρώματα, το ύφος και το νεανικό και δροσερό στυλ του χώρου, το σπιτάκι αυτό καταφέρνει να ξεχωρίσει και να αγαπηθεί.


Μοναδική του “δαπανηρή” επένδυση θα λέγαμε, αποτελούν οι έξυπνες λύσεις κατανομής και οργάνωσης του χώρου οι οποίες όμως έχουν να κάνουν με τα σταθερά και μόνιμα στοιχεία της κατοικίας, όπως η κουζίνα, το μπάνιο και τα διαχωριστικά του χώρου, που σίγουρα, για το συγκεκριμένο, δεν είναι πολλές και που επιπλέον όμως, επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν με λίγο μεγαλύτερη σοβαρότητα λόγω της δύσκολης και δαπανηρής αντικατάστασής τους σε τακτικά διαστήματα.

Αυτά τα λίγα, και πιστεύω να βοήθησα κάπως στο να δείτε και να φανταστείτε τους μικρούς  σας χώρους με λίγο μεγαλύτερη συμπάθεια και φαντασία απ’ότι πριν.

Καλό απόγευμα…
Maria_ Kapsali_Decopages__________

Το βρήκαμε στο casadiez…