Πολύχρωμη, φρέσκια, μοσχοβολιστή αλλά και άκρως οικονομική πρόταση διακόσμησης για την Άνοιξη σου ΄χω για σήμερα, σερβιρισμένη σε παλιά τενεκεδάκια και λογής λογής κουτάκια, να την απλώσεις στο σπίτι, να το γεμίσεις όλο, παντού, μαζί και το μπαλκόνι.
Λοιπόν, αν με ρωτούσες πριν κανα 2-3 χρόνια για ανθοδοχεία, βάζα, ανθοστήλες και λοιπά παρόμοια σκεύη το τελευταίο που θα σκεφτόμουνα να προτείνω θα ήταν οι ντενεκέδες. Τότε θα σου μιλούσα για μίνιμαλ πορσελάνινα βάζα, θα σου έλεγα για χειροποίητες κεραμικές δημιουργίες υψηλής αισθητικής και αξίας, θα σου τόνιζα την αξία των σπάνιων τροπικών φυτών και την τέχνη της σύνθεσης τους σε ένα μπουκέτο, θα σου ανέλυα τον τρόπο με τον οποίο αυτό εντάσσεται και συμπληρώνει αρμονικά τον χώρο μέσα στον οποίο βρίσκεται. Βλέπεις, άλλοι καιροί τότε… κυριλέ καιροί, γκλαμουράτες εποχές που λάμπανε και φεγγοβολούσαν, πως να βγάλεις το παλιόκουτο με τα αγριολούλουδα στη φόρα, θα χαρακτηριζόσουν τουλάχιστον λαϊκός, τραντισιονάλ και επιεικώς γραφικός, ποιος θα σε πίστευε ότι το κάνεις από άποψη…
Έλα μου όμως που οι καιροί αλλάξανε, (προς το καλύτερο; προς το χειρότερο; δεν είμαι σίγουρη ότι γνωρίζω να σου το απαντήσω αυτό), και η αξία των παλιών αντικειμένων αναβίωσε, μια ρετρό, νοσταλγική διάθεση αναπήδησε μέσα από τη λάμψη, μια ευδιάκριτη ανάγκη για επιστροφή στα βασικά, τα ουσιώδη και στις αξίες. Στις μέρες μας πια δεν έχει σημασία το βάζο, το σχήμα του, το υλικό του ή η αξία του, ούτε η σπανιότητα των άνθεων που θα βάλεις μέσα του, σημασία έχει η ανάγκη σου να το έχεις κοντά σου και η διάθεση σου να το προσέχεις, να το φροντίζεις και να το ανανεώνεις καθημερινά. Κιαυτό σημαίνει ότι ζεις, αναπνέεις, προχωράς και χαμογελάς. Και εννοείται, η διαδικασία τούτη,  δεν απαιτεί σπουδαία βάζα και δυσεύρετους καρπούς. Αρκούν ακόμη και τα παλιά ντενεκεδάκια!
Γιαυτό, πάρε μια μεγάλη ρουφηξιά της Άνοιξης που στέκεται στο μπαλκόνι σου, φτιάξε τα μπουκετάκια σου, στόλισε το σπίτι Ανοιξιάτικο, φόρα το χαμόγελό σου και βουρρρ για μια μεγάάάλη βόλτα στον ήλιο!!

Καλημέρα ανοιξιάτικη, χρωματιστή!

Σε φιλώ
Μαρία