Ντουλάπες-ντουλάπια-συρτάρια, επανέρχομαι σήμερα για να ασχοληθώ με το εσωτερικό τους και με την ευκαιρία να επισημάνω ένα ΜΕΓΑ λάθος που το σιχαίνομαι όπου και όποτε το βλέπω, που το κάνουμε κατά κόρον οι περισσότεροι από μας, ειδικά όταν πρόκειται να επαναχρησιμοποιήσουμε παλιά ξύλινα ντουλάπια, και που είναι: ΤΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ!!!!!
Εδώ είμαστε λοιπόν, να σου πω πως ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις σε ένα ντουλάπι, σε ένα συρτάρι, σε ένα ξύλινο έπιπλο γενικότερα, είναι να το ντύσεις εωτερικά ή εξωτερικά με αυτοκόλλητο. Ναι συμφωνώ, θα “σκεπάσεις” τη “βρωμιά”σε πρώτη φάση, θα το αλλάξεις,  θα το κάνεις να δείχνει όμορφο και καθαρό (επίσης πλαστικό και φτηνιάρικο-μη ξεχνιόμαστε,-να τα λέμε όλα), αλλά αυτό είναι μόνο φαινομενικό και λειτουργεί μόνο για το πρώτο διάστημα. Με τον καιρό η κόλα του αυτοκόλητου θα αλλοιώνεται, θα “λιώνει” πάνω στο έπιπλο, θα γίνεται ένα με το ξύλο. Σταδιακά θα σε κάνει να το σιχαίνεσαι, αυτοκόλλητο και έπιπλο μαζί, να σιχαίνεσαι τα φουσκώματα από τον αέρα που θα συγκρατεί μέσα του,  τη μαύρη βρώμικη κόλα που θα συγκεντρώνεται στις άκρες του, κυρίως να σιχαίνεσαι το γεγονός πως δεν θα καταφέρεις ποτέ των ποτών να το αφαιρέσεις όταν θελήσεις, χωρίς να φθείρεις το ντουλάπι σου. Μόνο ίσως με ειδικά σκληρά και ανθυγιεινά καθαριστικά που πιθανόν να καταστρέψουν το ξύλο και κατά συνέπεια το ντουλάπι σου, μόνο με αυτά ίσως μπορέσεις να αφαιρέσεις αυτή την παλιοκαιρίσια κόλα. Ξέχνα λοιπόν αυτή τη “φοβερή” ιδέα του ¨βάλε το αυτοκόλλητο να τελειώνεις” που ήξερες και χρησιμοποίησε άλλα υλικά για να ντύσεις το παλιό ντουλάπι, ύφασμα λόγου χάρη, μουσαμά, βινυλικά φύλλα, ή ακόμη και χαρτί που θα τα στερεώσεις  με πινέζες ή μικρά καρφάκια, ποτέ μα ποτέ όμως με κόλα ή οποιασδήποτε μορφής κολλητική ταινία!!!!
Με τον τρόπο αυτό, αφενός θα έχεις ένα οικολογικό και ανθρώπινο αποτέλεσμα, αφετέρου θα παρατείνεις την διάρκεια ζωής του επίπλου σου, να μείνει προίκα στα παιδιά σου, κειμήλιο, ζωντανό και υγιές και όχι γέρικο και σακατεμένο.
Μη ξεχνάς βεβαίως και την επίσης όμορφη και συμπαθή επιλογή του να φροντίσεις και να συντηρήσεις το έπιπλο σου με κάποιο από τα ειδικά βερνίκια ξύλου που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο, ειδικά αν αυτό είναι καλοδιατηρημένο, με λίγα λόγια να μην το ντύσεις καθόλου, και να χρησιμοποιήσεις στο εσωτερικό του, απευθείας επάνω στα ξύλινα ράφια του, χάρτινες, ξύλινες, υφασμάτινες, πλαστικές θήκες, βάζα ή κουτιά για τα αντικείμενα που θες να αποθηκεύσεις.

Ντουλάπες-ντουλάπια-συρτάρια και εσωτερικά για σήμερα λοιπόν και πάρε μια ιδέα….

Για το τέλος, το ηθικό δίδαγμα
ΟΧΙ ΚΟΛΕΣ,  ΚΟΛΛΗΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΞΥΛΟ!!!!

Bye!!!!

Μαρία.