Δες πως να μεταμορφώσεις ένα παιδικό δωμάτιο γρήγορα, απλά και εντυπωσιακά.

Ονειρεμένες και γλυκές ιδέες διακόσμησης για παιδικό δωμάτιο σου έχω σήμερα με μια απλή, γρήγορη, πανεύκολη και άκρως αποτελεσματική τεχνική για να διακοσμήσεις τους τοίχους του, να  ανανεώσεις το χώρο του, να εντυπωσιάσεις και να κάνεις τα παιδάκια σου τρισευτυχισμένα.

Θα χρειαστείς:

  1. Ένα χαρτόνι Α4
  2. Ένα μαρκαδόρο
  3. Ένα ψαλίδι
  4. Ένα κοπίδι
  5. Χαρτοταινία
  6. Πινέλο και,
  7. Λευκό πλαστικό χρώμα

 

 Ιδέες διακόσμησης για παιδικό δωμάτιο:
Είναι απλό: Κάτι σαν ταπετσαρία…

Τα 3 βήματα της τεχνικής:

  1. Ετοίμασε το στένσιλ σου: σχεδίασε το σύννεφο επάνω στο χαρτόνι και αφαίρεσε το μοτίβο.
  2. Ετοίμασε τον τοίχο σου: Κόλλησε κάθετα και οριζόντια χαρτοταινίες στον ήδη βαμμένο τοίχο σχηματίζοντας έναν κάνναβο. Όρισε τις αποστάσεις σύμφωνα με τις εξωτερικές διαστάσεις του στένσιλ (προετοιμασία τοίχου).
  3. Ξεκίνα βάψιμο: Κόλλησε πρόχειρα το στένσιλ σου μέσα στον κάνναβο και βάψε με λευκή μπογιά το πρώτο συννεφάκι. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο. Ξεκόλλησε και ξανακόλλησε το στένσιλ σου ακολουθώντας τη σχέση ένα παρά ένα τετραγωνάκι. Γέμισε έτσι όλον τον τοίχο.

Η συγκεκριμένη τεχνική εφαρμόζεται παντού, σε κάθε παιδικό τοίχο αρκεί να είναι φρεσκοβαμμένος. Ωστόσο, απαιτεί χρώμα στο βάθος, ότι χρώμα θες και σου αρέσει και όσο έντονο το θες, αν και δε θα πρότεινα τα πολύ έντονα χρώματα σε παιδικό δωμάτιο.
Στηρίζεται στη μέθοδο της επανάληψης ενός βασικού μοτίβου σε στένσιλ. Εδώ σου την περιέγραψα χρησιμοποιώντας ως βασικό μοτίβο ένα “συννεφάκι”, ωστόσο μπορεί να γίνει αποδίδοντας οποιοδήποτε άλλο σχέδιο (ένα αστέρι, μια καρδιά, ένα αυτοκίνητο, ένα λουλούδι κλπ).
Προσαρμόζεται δε, και “μεταμορφώνεται” ανάλογα με το θέμα του μοτίβου.

Το μόνο που απαιτεί είναι κέφι, χρώμα και λίγο από το χρόνο σου ενώ το αποτέλεσμα, υπόσχομαι πως θα ενθουσιάσει.

Συμβουλή: Μη παραλείψεις να στρώσεις εφημερίδες στο πάτωμα. Θα σε γλυτώσουν από σταξίματα!

Κι αφού μιλάμε για συννεφάκια και διακόσμηση τοίχων σε παιδικό δωμάτιο ας δούμε το παραπάνω μοτίβο σε μια ακόμη ζωγραφική-DO IT YOURSELF-εφαρμογή, σε μια πιο ελεύθερη και περιορισμένη σύνθεση χωρίς όμως τη χρήση του κάνναβου, περισσότερο και κυρίως για να σημειώσουμε τα χρώματα που τόσο πολύ μου άρεσαν!

Σε φιλώ, καλή επιτυχία!
Μαρία

 

[button color=”blue” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://thedecopages.gr/επικοινώνησε/”]Επικοινώνεισε μαζί μας, αν ασχολείσαι με τη διακόσμηση, το design ή την αρχιτετονική και θα ήθελες να γράφεις για το TheDecopages.gr.[/button]