“Στρώσε το στρώμα σου για δυο, για σένα και για μένα”, λέει το τραγούδι, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρη πως ισχύει πάντα.

Γνωρίζω καλά μέσα στο πετσί μου πόσο βαρετό και κουραστικό είναι το καθημερινό στρώσιμο του κρεβατιού.
Γνωρίζω επίσης και συμφωνώ με αυτό, πως είναι εντελώς εκτός καθημερινής πραγματικότητας αυτό το ατσαλάκωτο και τσιτωμένο υφάκι στρωσίματος κρεβατιών που λανσάρουν τα περιοδικά και οι βιτρίνες.
Από την άλλη όμως, οφείλω επίσης να παραδεχτώ, πως το υπνοδωμάτιο  είναι ΟΚ μόνο όταν το κρεβάτι που δεσπόζει σε αυτό είναι ένα καλοστρωμένο κρεβάτι.

Πως λοιπόν θα έχεις ένα καλοστρωμένο κρεβάτι;

  • Ένα καλοστρωμένο κρεβάτι, παραδέξου το, δε-γίνεται-αλλιώς- απαιτεί σιδερωμένα και καθαρά σεντόνια όπως και πολλά πολλά πολλά μαξιλάρια.
    Μαξιλάρια μεγάλα και μικρότερα, μαξιλάρια τετράγωνα, στρόγυλλά και παραλληλόγραμμα, μαξιλάρια διακοσμητικά, συνταγμένα και ιεραρχημένα από το μεγαλύτερο στο μικρότερο, πάντα καλοσιδερωμένα και φουσκωτά.

  • Ένα καλοστρωμένο κρεβάτι απαιτεί επίσης και μια ανοιχτόχρωμη βάση.
    Το λευκό και οι κοντινές του αποχρώσεις, υπόλευκα, κρεμ και μπεζ, ήτανε και παραμένουνε πάντα διαχρονικές και ασφαλής επιλογές διότι συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους χρωματικά, ενώ ταυτόχρονα, “μυρίζουν” καθαριότητα. 

  • Αν τώρα, σε αυτή τη υπόλευκη βάση προσθέσεις επιπλέον και: ριχτάρια, ράννερ και καλύμματα σε όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα, τότε να είσαι σίγουρη πως θα απολαύσεις το εξαιρετικό παιχνίδι που θα προκύψει από το συνδυασμό των υφών.

  • Αν πάλι επιθυμείς κοντράστ και αντιθέσεις, τότε στρώσε κάθετα ή οριζόντια ένα ράνερ σε έντονο χρώμα της επιλογής σου.


  • Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου για τις επιλογές σου, τόσο τις χρωματικές όσο και τις στυλιστικές, μην αμελήσεις τη γενικότερη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου.
    Έχε στο νου σου την ομοιογένεια του ύφους που θες να αποπνέει ο χώρος σου και προσπάθησε να μην παρεκλίνεις από αυτή.

Πως θα έχεις ένα καλοστρωμένο κρεβάτι

  • Εκτός και αν λόγω χρόνου και επιλογής lifestyle επιλέξεις το ατημέλητο λουκ,
    όπου σε αυτή την περίπτωση, την οποία προσωπικά και υποστηρίζω απόλυτα, φιλενάδα μου,
    λανσάρεις στυλ!

Σε φιλώ γλυκά και δροσερά!
Μαρία

[button color=”blue” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://thedecopages.gr/επικοινώνησε/”]Επικοινώνεισε μαζί μας, αν ασχολείσαι με τη διακόσμηση, το design ή την αρχιτετονική και θα ήθελες να γράφεις για το TheDecopages.gr.[/button]