Και σήμερα θα μείνουμε Ελλάδα… Και θα πάμε στην Πάρο…. για να δούμε άλλη μια καλοκαιρινή νησιώτικη κατοικία… και να ταξιδέψουμε νοερά, για ακόμη μία φορά, στις ανάλαφρες, φωτεινές γωνιές που αυτή η χώρα έχει να μας χαρίσει…
Μια κατοικία χαρακτηριστική για την απλότητα και την αφαιρετικότητά της, μια κατοικία ντυμένη στα λευκά, αποστασιοποιημένη από κάθε είδους διακοσμητική λεπτομέρεια  (πίνακες και διακοσμητικά στοιχεία), μια κατοικία δομημένη με τα εντελώς απαραίτητα και λειτουργικά μέρη…και όμως δείχνει τόσο ανάλαφρη! αναπαυτική!! βολική!! ζεστή!! άνετη και φιλική!!
Εμφανή δομικά υλικά, τσιμέντο στην οροφή, πέτρα στο δάπεδο και χτιστές επιφάνειες συνθέτουν την απλοϊκή μορφή της, ενώ κρεμασμένες, βαμμένες λευκές, καλαμωτές, το μοναδικό στοιχείο που θα δεις αναρτημένο, προσθέτουν αδρές επιφάνειες και συμμετέχουν κι αυτές ενεργά, σε μια αποφασιστική εναλλαγή υφών….
Ένα γαλαζωπό, στενόμακρο τραπέζι, μερικές καρέκλες σκηνοθέτη κι ένα σκαμπό, ένα ξεβρασμένο ξύλο, ένα κιλίμι , μια πέτρα, ένα φωτιστικό…κοίταξε…μπορώ να  σου τα αριθμήσω ένα  ένα, όλα  τα διακοσμητικά και λειτουργικά στοιχεία…δεν είναι περίεργο;;; Είναι τόσα λίγα!!!
Και όμως με φαντάζομαι να ανοίγω διάπλατα αυτή τη διπλή πόρτα το πρωινό του καλοκαιριού, και ο ήλιος να λούζει το χώρο, κι εγώ εκεί… να παίρνω το πρωινό μου με θέα το γαλάζιο…Αλησμόνητες στιγμές!!!

Το ίδιο “γυμνό” στυλ συνεχίζεται και στο υπνοδωμάτιο, με το χτιστό, λευκό κρεβάτι, όπως αρμόζει στην παράδοση των κυκλαδίτικων σπιτιών. Και να πάλι…Και εδώ η καλαμωτή… κρεμασμένη από την οροφή, βαμμένη κι αυτή στα λευκά, συμμετέχει κι αυτή με τον τρόπο της, σε μια αφελή και διακριτική προσπάθεια διαχωρισμού, ιδιωτικοποίησης και ορίου.

Και η κουζίνα;; Τι έχετε να πείτε γιαυτή;;

Φυσικά, και δε θα μπορούσε να μην ακολουθεί και να μην συμπληρώνει το όλο σκηνικό. Απλή, καλοκαιρινή, φωτεινή, με τα εντελώς απαραίτητα για ένα λιτό, ελαφρύ, δροσερό και γρήγορο φαγητό. Άλλωστε το καλοκαίρι μας δεν είναι για να το περνάμε στην κουζίνα…

Μικρές, φωτεινές, δροσερές, ελληνικές, καλοκαιρινές στιγμές για ένα ευχάριστο διάλειμμα….

Ξεφύγατε λιγάκι;;