Σε μια κατοικία σε αγρόκτημα σε πάω σήμερα, σε μια σύγχρονη κι ονειρεμένη αγροικία που θα σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί είσαι ακόμη εδώ και δεν έχεις πάρει τα βουνά.

Η απόφαση βεβαίως του να πάρεις τα βουνά και να ζήσεις στη φύση είναι σαφώς μια γενναία απόφαση. Είναι πολλοί λίγοι αυτοί οι οποίοι θα τολμούσαν ένα τέτοιο εγχείρημα. Ακόμη περισσότερο δε, η επιλογή του μείνεις σε μια αποθήκη, σε μια φάρμα ή σε έναν αχυρώνα και να εγκαταλείψεις τα λούσα, τις ανέσεις και τη χλιδή της διαμερισματάρας σου φαντάζει τουλάχιστον παρανοϊκή. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

 

Η ιδέα της αλλαγής χρήσης χώρων που παραδοσιακά κατασκευάστηκαν για να εξυπηρετούν συγκεκριμένες λειτουργίες δεν είναι καινούρια. Τα lofts για παράδειγμα, αστικές -κυρίως- βιομηχανικές μονάδες οι οποίες μετατράπηκαν σε κατοικίες, στηρίζονται σε αυτή τη λογική. Η επιλογή μιας τέτοιας λύσης παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα μεταξύ των οποίων το πιο σημαντικό είναι η σχέση κόστους αγοράς του ακινήτου και των πολλών τετραγωνικών που αυτό διαθέτει. Ωστόσο απαιτεί και μια προσωπική επιθυμία όσο και δυναμική για αλλαγή των συμβάσεων ζωής που αναπαραγάγουμε χρόνια τώρα.

 

 

Έτσι κι εδώ. Ένας χώρος που λειτουργούσε για πολλά χρόνια ως αχυρώνας σε μια αγροτική περιοχή κοντά στην Ουτρέχτη μετατρέπεται από τους ZW6  σε μια σύγχρονη κατοικία. Φέροντας τα βασικά χαρακτηριστικά της πρώην μεγάλης αποθήκης, αυτός ο τεράστιος χώρος αναδομείται και μετατρέπεται σε ένα τολμηρό και ζεστό ισόγειο loft παντελώς ελεύθερο στο τοπίο.

 

Η σχέση του χώρου με το περιβάλλον, το γεγονός δηλαδή πως βρίσκεται μέσα σε ένα μεγάλο αγρόκτημα, είναι αυτό που κατα κύριο λόγο τον χαρακτηρίζει και, τελικά, αυτό που προκύπτει ως αποτέλεσμα θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε ως μια σύγχρονη αγροτική βίλα.

 

Κατα τ΄άλλα, τα βλέπεις και μόνος σου, αυθεντικά φυσικά υλικά, ζωντανά και διακριτά, αναμιγνύονται σε ιδανικές αναλογίες με τα σύγχρονα. Ξύλο, πέτρα και δέρμα σε άμεση αντιπαράθεση με το τσιμέντο, το λευκό σοβά και τις σύγχρονες τεχνικές τους επενδύουν τον ήδη υπάρχοντα φλοιό. Ορίζονται νέοι και μεγάλοι χώροι, όλοι με πρόσωπο στη φύση.

 

Επώνυμα επιλεκτικά αντικείμενα, έπιπλα, φωτιστικά και αξεσουάρ υψηλής αισθητικής και design συμπληρώνουν και ντύνουν το χώρο συμβάλλοντας κι αυτά με τη σειρά τους στη δημιουργία μιας εκλεκτικιστικής, ευγενικής, πολυτελούς και σύγχρονης country-look αισθητικής με έντονες vintage επιρροές και με μια ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει.

 

[alert type=white ]Είναι να απορεί κανείς πως ορισμένοι άνθρωποι έχουν το χάρισμα να σχεδιάζουν και να προτείνουν εναλλακτικές στάσεις ζωής με τόσο υψηλή αισθητική.[/alert]

Μια κατοικία σε αγρόκτημα που μ’ αφησε με το στόμα ανοιχτό!

Σε φιλώ!
Μαρία

[button color=”blue” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://thedecopages.gr/επικοινώνησε/”]Επικοινώνησε μαζί μας, αν ασχολείσαι με τη διακόσμηση, το design ή την αρχιτετονική και θα ήθελες να γράφεις για το TheDecopages.gr.[/button]