Μεταλλικές επιφάνειες. Ο λόγος γίνεται κυρίως για τον ανοξείδωτο χάλυβα και το αλουμίνιο, με επικρατέστερο το δεύτερο αφού είναι τρεις φορές πιο ελαφρύ από το χάλυβα. Προκειμένου να είναι κατάλληλο για χρήση, επιδέχεται κάποιες επεξεργασίες όπως ηλεκτροστατική βαφή, πέρασμα με βερνίκι και αμμοβολή. Οι μεταλλικές επενδύσεις παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή σε φθορά και τριβή, έχουν λαμπερή επιφάνεια που δίνει μοντέρνο ύφος στο χώρο και συνδυάζονται με μεγάλη γκάμα υλικών. Στο εμπόριο υπάρχουν διάτρητα φύλλα, ανάγλυφα, γαλβανιζέ, ματ ή γυαλιστερές λαμαρίνες κ.α.

Στα μειονεκτήματα τους περιλαμβάνονται κάποια από τα χαρακτηριστικά τους όπως:
• δεν είναι καθόλου ελαστικές
• είναι καλοί αγωγοί της θερμότητας άρα δεν έχουν θερμομονωτικές ιδιότητες
• παράγουν θόρυβο κατά τη χρήση
• χαράσσονται εύκολα
• δίνουν ψυχρή εντύπωση στο χώρο αν δεν συνδυαστούν με άλλα υλικά.

Γυαλί. Δίνει πολύ εντυπωσιακά και μοντέρνα αποτελέσματα σε συνδυασμό με το μέταλλο. Το συναντάμε σε μορφή υαλότουβλων, που χρησιμοποιούνται και ως διαχωριστικά

ή σε μορφή γυάλινων πλακών (panels).

Χαρακτηρίζεται από υψηλή φωτεινότητα και υψηλή αισθητική, αλλά έχει δύσκολη και πολυέξοδη τοποθέτηση. Είναι ανθεκτικό σε θερμικά σοκ, ενώ δεν αντέχει καθόλου σε υψηλά φορτία και καταπονήσεις. Είναι ιδανικό για χώρους που έχουν ανάγκη από φως και διαύγεια, πατήματα σκάλας, διαδρόμους και μπάνια.

Δέρμα. Πολυτελές και διαχρονικό το δάπεδο από δέρμα είναι μια ακριβή επιλογή που μάλλον ενδιαφέρει λίγους. Διαθέτει μοναδική αισθητική και ταιριάζει σε χώρους με ιδιαίτερο στυλ. Προέρχεται κυρίως από δέρμα βοδιού και παράγεται σε πλακίδια διαφόρων διαστάσεων και χρωμάτων. Εκπλήσσει με τις ιδιότητες του, καθώς είναι ηχοαπορροφητικό και ανθεκτικό υλικό, ενώ η χρήση και ο χρόνος του δίνουν μια μοναδικά πατίνα που το κάνει ακόμη πιο όμορφο και ιδιαίτερο. Βάφεται με χρώματα ανιλίνης και για τη συντήρηση του αρκεί περιοδική επάλειψη με κερί.