Ο σημαντικότερος στόχος που βάζουμε όταν διαμορφώνουμε ένα παιδικό δωμάτιο είναι ένας :

[alert type=white ]Το δυνατόν περισσότερος ελεύθερος χώρος κίνησης και παιχνιδού σε ένα ασφαλές και χαρούμενο περιβάλλον.[/alert]

Για να το πετύχουμε όμως αυτό, καλό είναι, αφενός να οργανώσουμε τη σκέψη και τις κινήσεις μας προς την κατεύθυνση αυτή, αφετέρου, και ακόμη πιο σημαντικό, να αισθανθούμε  για λίγο παιδιά.


Ας τα πάρουμε ένα-ένα όμως:

Στα μικρά παιδικά δωμάτια όπως και σε κάθε παιδικό δωμάτιο, πρέπει να εξυπηρετούνται οι παρακάτω βασικές ανάγκες:

1) Το παιχνίδι
2) Το διάβασμα
3) Ο ύπνος
4) Η αποθήκευση.

Το έντονο πρόβλημα παρουσιάζεται κυρίως στους μικρούς χώρους, στα δωμάτια  που πλησιάζουν την ελάχιστη διάσταση του 3.00*3.00. Εκεί οι ανάγκες μας για ύπνο – μελέτη – ελεύθερο χώρο – αποθήκευση είναι εντονότερες και οι λύσεις που πρέπει να βρούμε πολύ πιο άμεσες.
Και ευτυχώς είναι υπαρκτές!

Υπάρχουν τρόποι στις μέρες μας να έχουμε πολλούς αποθηκευτικούς χώρους αλλά και τον κατάλληλο χώρο ύπνου, μελέτης και παιχνιδιού ακόμη και στα πολύ μικρά παιδικά δωμάτια.

[alert type=white ]Σκέψου έξυπνα!
Οι 3 βασικοί κανόνες.[/alert]

 

1. Ο πρώτος κανόνας για την εξοικονόμηση χώρου είναι η χρήση “έξυπνων” ντουλαπών.

Με κατάλληλη εσωτερική διαρρύθμιση και έξυπνο σχεδιασμό, προσφέρουν ικανοποιητικούς αποθηκευτικούς χώρους. Ακομή πιο “έξυπνες” δε, θεωρούνται οι ντουλάπες με συρόμενες πόρτες οι οποίες λόγω της έλλειψης των  ανοιγόμενων πορτών περιορίζουν ταυτόχρονα το χώρο που  καταλαμβάνουν. Μπορούμε να τις βρούμε σε μια μεγάλη γκάμα διαστάσεων, χρωμάτων και υλικών, και, αν και είναι σχετικά πιο ακριβές από τις συμβατικές, το όφελος που προκύπτει από τη χρήση τους υπερκαλύπτει τη διαφορά της τιμής τους.

 

2. Ο δεύτερος κανόνας αφορά τη χρήση “έξυπνων” κρεβατιών.

Κρεβάτια απλά, κρεβάτια με διακοσμητικά κεφαλάρια, κρεβάτια σε διάφορα ονειρεμένα σχέδια, κρεβάτια με αποθηκευτικούς χώρους, υπερυψωμένα κρεβάτια, διπλά κρεβάτια, κουκέτες, κρεβάτια-συστήματα γραφείου υπάρχουν άπειρες επιλογές σε σχέδια, χρώματα και υλικά.

Στην αγορά μπορεί να  τα βρει κανείς σε πολλές διαστάσεις, ανάλογα  με την ηλικία του παιδιού, ή ακόμη μπορεί, να σχεδιάσει και να παραγγείλει κάποιο στις επιθυμητές διαστάσεις.

 

Ποικιλία επιλογών τόσο σε διαστάσεις, όσο και σε υλικά, χρώματα και σχέδια υπάρχει επίσης και σε ότι αφορά το χώρο μελέτης, ο οποίος ως γνωστόν, αποτελείται από ένα γραφείο, μια βιβλιοθήκη και κάποια βοηθητικά συρτάρια ή μια συρταριέρα.

Και εδώ είναι που έρχεται να λειτουργήσει ρυθμιστικά ο τρίτος και μάλλον ο πιο σημαντικός κανόνας για τα μικρά παιδικά δωμάτια:

[alert type=white ]Στους μικρούς χώρους ο έξυπνος συνδυασμός κρεβατιού και γραφείου εξοικονομεί πολύ σημαντικό χώρο.[/alert]

Για το λόγο αυτό, τις περισσότερες φορές η επιλογή ενός ευέλικτου συστήματος γραφείου-κρεβατιού είναι η προτιμότερη.

Συνδύασε έξυπνα λοιπόν το κρεβάτι με το γραφείο,
εκμεταλλεύσου και το τελευταίο εκατοστό του χώρου
και κάνε τα μικρά να δείχνουνε μεγάλα!

Σε φιλώ!
Μαρία