Τα χαλιά είναι ένα βασικό αξεσουάρ του σπιτιού που συνδέεται κατά κύριο λόγο με το χειμώνα χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως αφορά μόνο αυτόν.

Για τα χαλιά γενικότερα τα έχουμε πει και εδώ. Ζεσταίνουν τα πατώματα και τα ποδαράκια μας, χρωματίζουν το χώρο και συμβάλλουν σημαντικά στο ύφος και την αισθητική του. Η αγορά διαθέτει μια τεράστια γκάμα σχεδίων και χρωμάτων σε διάφορες ποιότητες και κόστη, σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή μας.

Το σχήμα των χαλιών.

Όλοι φυσικά γνωρίζουμε πως το σύνηθες σχήμα των χαλιών είναι το παραλληλόγραμμο το οποίο αποτυπώνεται σε διάφορες διαστάσεις, σε μικρότερα ή μεγαλύτερα χαλιά. Ωστόσο στην αγορά μπορεί κανείς να βρει και χαλιά με διαφορετικό σχήμα, στρόγγυλα χαλιά, ελλειπτικά ακόμη και ακανόνιστα.

Η βασική διαφορά ενός στρόγγυλου χαλιού σε σχέση με ένα παραλληλόγραμμο είναι:

  • καταρχήν η ευελιξία του στην τοποθέτηση, όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό, και,
  • κατά δεύτερον, η σχετικώς πρωτότυπη και ασυνήθιστη όψη του που σπάει τις γωνίες, προβάλει τον κύκλο και προσδίδει χαλαρότητα στο χώρο.

 

[alert type=white ]Ανανεώσου λοιπόν!
Τα στρόγγυλα χαλιά εισβάλουν στη μόδα,
εντυπωσιάζουν και μεταμορφώνουν το χώρο.[/alert]

στρογγυλά χαλιά

 

στρογγυλά χαλιά

Τι να προσέξεις κατά την επιλογή ενός στρόγγυλου χαλιού.

Εκτός από την ποιότητα και το κόστος τους, κατά την επιλογή ενός στρόγγυλου χαλιού θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα (όπως άλλωστε ισχύει και κατά την επιλογή του οποιουδήποτε παραλληλόγραμμου) τη σχέση που αυτό έχει συνολικά με το χώρο στον οποίο προορίζεται να τοποθετηθεί, το μέγεθός του δηλαδή, όπως και το στυλ του. 

στρογγυλά χαλιάστρογγυλά χαλιά

 

Γενικότερα να θυμάσαι πως:

  • Τα στρόγγυλα χαλιά εφαρμόζουν υπέροχα κάτω από τις στρόγγυλες τραπεζαρίες.

  • Τα μεγαλύτερα κομμάτια αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο σε μεγάλους χώρους τους οποίους και χαρακτηρίζουν.

  • Σε μικρότερες διαστάσεις, τα στρόγγυλα χαλιά συνδυάζονται ιδανικά με μεμονωμένα έπιπλα και αξεσουάρ φτιάχνοντας όμορφες, ζεστές γωνιές.

  •   Τοποθετήστε τα μικρότερα χαλιά σε επανάληψη, για να καλύψετε χώρους μακρόστενους όπως ένας διάδρομος ή στο δάπεδο μπροστά από τον πάγκο της κουζίνας. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Σε φιλώ!
Μαρία

 

[button color=”blue” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://thedecopages.gr/επικοινώνησε/”]Επικοινώνεισε μαζί μας, αν ασχολείσαι με τη διακόσμηση, το design ή την αρχιτετονική και θα ήθελες να γράφεις για το TheDecopages.gr.[/button]