Μια σύγχρονη αστική κατοικία 80 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο Poznań της Πολωνίας και είναι έργο του 2016, της αρχιτεκτονικής ομάδας Metaforma Group θέλω να σου δείξω εδώ και συνιστώ να την παρατηρήσεις με μεγάλη προσοχή.

Το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς στην κατοικία αυτή και πιστεύω δεν θα διαφωνίσεις, είναι τα χρώματά της. Ποια χρώματα δηλαδή, με την πρώτη ματιά γίνεται αντιληπτή η απουσία τους.

Γκρι ψυχρό του τσιμέντου στους τοίχους, γκρι βαθύ σα μαύρο του γραφίτη  στις επιμέρους κατασκευές και λευκό στα ταβάνια, όλα μαζί, αγκαλιάζουν και δένουν με τις γλυκές μελί αποχρώσεις των νερών του ξύλου στα πατώματα.

Αστικό, φθινοπωρινό και ουδέτερο το χρωματικό σχήμα που χαρακτηρίζει αυτή τη σύχρονη αστική κατοικία και ναι, δε θα βρεις πουθενά χρώμα έντονο και δυνατό έτσι όπως το το έχεις στο νου σου.

Το δεύτερο όμως που νομίζω θα προσέξεις είναι η σχεδιαστική της αρτιότητα:

Ένας ενιαίος χώρος καθιστικού-κουζίνας, ένα υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο σε σειρά, όλα μαζί καλύπτουν μια επιφάνεια 80 τετραγωνικών μέτρων συνολικά. Μία υπέροχη σκάλα, ανοιχτή στο φως οδηγεί στο δεύτερο επίπεδο, στο πατάρι, εκεί όπου βρίσκεται ένας χώρος γραφείου που θα τον ζήλευε ο καθένας μας.

Επιπρόσθετα, μια τεράστια γυάλινη πρόσοψη προσφέρει άπλετο φως και θέα στον περιβάλλοντα χώρο.

Επίσης, όλες οι επιμέρους κατασκευές που πλαισιώνουν το χώρο και κυρίως αυτές είναι που το καθιστούν άκρως κομψό και λειτουργικό.

Πρόσθεσε τώρα σε όλα τα παραπάνω και τα σύγχρονα βιομηχανικά υλικά, από τα τσιμεντένια πάνελ στους τοίχους, τα νέας γενιάς ξύλινα δάπεδα, τους κρυφούς φωτισμούς, τις υψηλού επιπέδου συνθετικές επιφάνειες στην κουζίνα, μέχρι και τις τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρικές συσκευές που φιλοξενεί ο χώρος, σημείωσε την υψηλή ποιότητα και τη φινέτσα τους, συνυπολόγισε σε αυτά και το γενικότερο αστικό τοπίο και θα καταλάβεις γιατί αυτή η σύγχρονη αστιίκη κατοικία είναι τόσο μα τόσο ξεχωριστή!

 

 

Σε φιλώ
Μαρία

Architects: Metaforma Group
Project: Graphite Apartment in Poznan
Photography: Krzysztof Strażyński

[button color=”blue” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://thedecopages.gr/επικοινώνησε/”]Επικοινώνεισε μαζί μας, αν ασχολείσαι με τη διακόσμηση, το design ή την αρχιτετονική και θα ήθελες να γράφεις για το TheDecopages.gr.[/button]