O Gary Chang, ένας αρχιτέκτονας  από το Hong Kong, ζει σε  ένα high tech μικρό, εργένικο, αντρικό, και  πολύ λειτουργικό διαμέρισμα, που σχεδίασε ο ίδιος…

Μείναμε άφωνοι όταν συνειδητοποιήσαμε πως έλυσε το πρόβλημα του μικρού χώρου… με ένα σύστημα εσωτερικών συρόμενων αποθηκευτικών «τοίχων» οι οποίοι δίνουν την δυνατότητα 24 διαφορετικών συνδυασμών!!

Χρησιμοποιώντας μονάδες τοίχου που αιωρούνται και σύρονται από ατσάλινα ίχνη βιδωμένα στην οροφή, το διαμέρισμα μπορεί να μετατρέπεται σε κουζίνα, βιβλιοθήκη, πλυσταριό, βεστιάριο, αίθουσα με αιώρα, αίθουσα δείπνου κλπ.

Η όλη κατοικία  δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα «παραλληλόγραμμο κουτί», που διαιρείται και  διαμορφώνεται με μετακινούμενους αποθηκευτικούς τοίχους που σύρονται κατά πλάτος, ο ένας πάνω στον άλλο, και που άλλοτε φιλοξενούν τα ράφια της κουζίνας, άλλοτε τη ντουλάπα , άλλοτε τα βιβλία και τα cd και άλλοτε το μπάνιο.

Οι τοίχοι στο κεντρικό δωμάτιο του διαμερίσματος, όπου δεν καλύπτονται από inox επενδύσεις, είναι κίτρινοι, για να αντανακλούν το φως το οποίο εισέρχεται στο χώρο μόνο από τη μία μεριά του, εκεί όπου έχει τοποθετηθεί και το μίνι καθιστικό.

Σε συνέχεια με τον καναπέ, που κατά τη διάρκεια της  νύχτας μεταμορφώνεται σε κρεβάτι μέσω ενός ειδικού υδραυλικού συστήματος  που το σχεδίασε ο ίδιος ο αρχιτέκτονας βρίσκεται το γραφείο και απέναντι ο τοίχος με την τηλεόραση.

Παρατηρείστε τη δομή του χώρου…Στην ουσία πρόκειται για μια ιδιοφυής σύλληψη διαμόρφωσης του χώρου, με χρήση αλληλοεξαρτώμενων λειτουργικών επιπέδων!!

Πίσω από τον επίσης μετακινούμενό τοίχο των ραφιών της κουζίνας, βρίσκεται μία πολύ μεγάλη σκεπαζόμενη μπανιέρα.. Ο πάγκος του ντους διπλασιάζεται, υπάρχουν παντού χρώματα και σημεία για μασάζ, και μία τουαλέτα με θερμαινόμενη θέση, καθώς και ένα μπιντέ με τηλεχειριστήριο.

Κι αν μιλήσουμε για κόστος κατασκευής….

Εδώ είναι που πραγματικά χτίζουμε έπαυλη!!!

Είναι όμως εντυπωσιακό, δε συμφωνείτε;;

Τις φωτογραφίες τις βρήκαμε εδώ…