.
Φωτιστικά οροφής VS φωτιστικών δαπέδου.

Φωτιστικά οροφής.

Σταθερά στοιχεία, μη μετακινούμενα δηλαδή, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να είμαστε απολύτως σίγουροι για το πως κεντράρουμε τα έπιπλα από κάτω τους. Το πρόβλημα εμφανίζεται τις περισσότερες φορές στις τραπεζαρίες και λιγότερο συχνά στο καθιστικό και κυρίως σε μικρούς χώρους, όπου, προκειμένου να εξοικονομήσουμε χώρο για περάσματα και μιας και δεν τις χρησιμοποιούμε καθημερινά, συνηθίζουμε να τις τραβάμε λίγο πιο “εκεί”. Αποτέλεσμα: αλλού το φωτιστικό, αλλού το τραπέζι, οϊμέ, χάλια είναι!
Προτείνονται για μεγάλους χώρους με άπλα σε περάσματα και με πολλά και ευρύχωρα τετραγωνικά, σε σημεία σίγουρα και σταθερά, ενώ ο κανόνας: “τοποθετώ το φωτιστικό στο κέντρο του δωματίου” είναι πέρα για πέρα ΛΑΘΟΣ!

Φωτιστικά δαπέδου.
Κινητά στοιχεία, μετακινούμενα δηλαδή, πράγμα που σημαίνει πως κεντράρουμε όπου θέλουμε και σε ότι θέλουμε να φωτίσουμε. Με λίγα λόγια, εδώ η τραπεζαρία, εδώ και το φωτιστικό. Εκεί η τραπεζαρία, εκεί και το φωτιστικό. Αποτελούν άριστη επιλογή για μικρούς χώρους, ταιριάζουν σε ανθρώπους με ανησυχίες ανανέωσης, δημιουργούν ατμόσφαιρα και συνδυάζονται υπέροχα με σποτ οροφής. Είναι εύκολα στην τοποθέτηση και παρουσιάζουν σαφές πλεονέκτημα, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον παράγοντα μομπίλιτι, έναντι των φωτιστικών οροφής.

Η απόφαση δικιά σας!

καλό μεσημέρι!

Μαρία