Όπως κάθε χρόνο έτσι λοιπόν και φέτος ανακοινώθηκε επισήμως από την PANTONE το χρώμα της χρονιάς 2018 που θα κυριαρχήσει ανάμεσα σε άπειρα άλλα χρώματα, που θα αποτελέσει must σε όλο το φάσμα του styling, σαφώς και στο ντεκορέισιον και που κάθε συνειδητοποιημένος και ενημερωμένος creator οφείλει να γνωρίζει.

Σε συνέχεια λοιπόν του Greenery, το οποίο, σύμφωνα πάντα με την PANTONE κυριάρχησε για το 2017 και του Rose Quartz για το 2016, για φέτος και από την εν λόγω εταιρεία-διαμορφώτρια των χρωματικών τάσεων γενικότερα, προτείνεται το ΜΩΒ και συγκεκριμένα η απόχρωση Ultra Violet αυτού, ως το top χρώμα της χρονιάς 2018.

Το χρώμα της χρονιάς 2018: ULTRA VIOLET.

Μια έντονη, δυνατή και ερεθιστική απόχρωση που προκύπτει από την ανάμειξη δύο άλλων, βασικών αντιδιαμετρικών χρωμάτων, του κόκκινου και του μπλε.
Θα το αποκαλούσες και χρώμα της πνευματικότητας, του μυστηρίου και της δύναμης. Λόγω της δύναμης και της έντασής του πρωταγωνιστεί και προκαλεί δημιουργώντας δυνατούς και ανήσυχους συνδυασμούς. Ταυτόχρονα προκαλεί έντονες αντιδράσεις αλλά και οπτικό ενδιαφέρον.
Επιπλέον, λόγω της περιεκτικότητάς του σε κόκκινο, εμφανίζει την ιδιότητα να γίνεται αλαζονικό ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει την συγκέντρωση.

Ειδικότερα όμως σε ότι αφορά το σπίτι και τη διακόσμησή και λόγω της έντασης που προκαλούν τα βασικά χαρακτηριστικά του, θα πρότεινα σε κάθε περίπτωση να “γειώνεται”, να ησυχάζει και να ηρεμεί.

Θα πρότεινα δηλαδή:

είτε να το χρησιμοποιήσεις σε μικρές σχετικά ποσότητες, κυρίως σε αξεσουάρ, διακοσμητικά και λεπτομέρειες τοίχων,
είτε να το συνδυάσεις με ουδέτερες αποχρώσεις του λευκού, των γκρίζων και των μπεζ απαλύνοντας την ενέργειά του,


είτε να το αντιμετωπίσεις ως έμπνευση προκειμένου να ανακαλύψεις τους άπειρους υπέροχους, ήσυχους, ήπιους και σαφώς πιο φιλικούς τόνους του.

Η επιλογή σε κάθε περίπτωση είναι δικιά σου.
Εξαρτάται αφενός από το πόσο ακολουθείς τη μόδα αφετέρου από το πόσο τόλμη και διάθεση έχεις για να διαφέρεις.

Σε φιλώ μωβάκι μου!
Μαρία

[button color=”blue” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://thedecopages.gr/επικοινώνησε/”]Επικοινώνεισε μαζί μας, αν ασχολείσαι με τη διακόσμηση, το design ή την αρχιτετονική και θα ήθελες να γράφεις για το TheDecopages.gr.[/button]