35 έξυπνα τετραγωνικά σου έχω εδώ μαζεμένα και συγκεντρωμένα σε μια κατοικία φωλιά, σύγχρονη και λειτουργική, σε ένα διαμέρισμα με ουδέτερες γκρίζες αποχρώσεις, μονόχωρο, ενιαίο και φωτεινό.


Η κουζίνα, σχεδιασμένη σε οριζόντιες και κάθετες καθαρές γραμμές, λειτουργεί σε συνέχεια με την τραπεζαρία και το καθιστικό ορίζοντας τον ενιαίο χώρο, ενώ όλα μαζί, αγκαλιάζουν και βλέπουν στο μικρό black and green βασικό μπαλκόνι του σπιτιού.

Έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι που φτάνουν μέχρι το ταβάνι (πρόσεξε, ακόμη και πάνω από την εξώπορτα), εκμεταλλεύονται πρακτικά και λειτουργικά όλο το ύψος του χώρου.

 

 

Ωστόσο, η σημαντικότερη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει το σπιτάκι αυτό είναι οι κινούμενες πόρτες παύλα διαχωριστικό, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά δύο κάθετα, κινούμενα πάνελ που σύρονται επάνω σε ένα totally black σταθερό στοιχείο πάνω στο οποίο ακουμπάει η τραπεζαρία και που, ούτε λίγο ούτε πολύ, χωρίζουν αλλά και ενώνουν το υπνοδωμάτιο, εντάσσσοντάς το αβίαστα στον υπόλοιπο χώρο του σπιτιού.

Κατά τα λοιπά, γυαλιστερές επιφάνειες, ουδέτερες αποχρώσεις, σύγχρονο design, κατασκευαστική αρτιότητα και ένα υπέροχο δρύινο παρκέ είναι τα κύρια στοιχεία που θα μπορούσε κανείς να διακρίνει σε αυτό το κατά τ’άλλα απλό και λιτό μα τόσο λειτουργικό μικρό και σύγχρονο διαμέρισμα.

Ένα έργο της αρχιτεκτονικής ομάδας του Tommaso Giunchi.
Φωτογραφίες: Adriano Pecchio

Κι εγώ σε φιλώ γλυκά!
Μαρία

via…

[button color=”blue” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://thedecopages.gr/επικοινώνησε/”]Επικοινώνεισε μαζί μας, αν ασχολείσαι με τη διακόσμηση, το design ή την αρχιτετονική και θα ήθελες να γράφεις για το TheDecopages.gr.[/button]