Σε ένα μικρό ηφαιστογενές νησάκι, στη Pantelleira, κάπου εκεί ανάμεσα στην Σικελία και την Τυνησία, βρίσκεται η διάσημη πλέον Casa Albanese, η πανέμορφη καλοκαιρινή κατοικία του Flavio Albanese.

Στην αρχική της μορφή δεν ήταν παρά ένα χαρακτηριστικό τοπικό γεωργικό κτιριακό συγκρότημα, ένα σύμπλεγμα από “damusi” δηλαδή, όπως αλλιώς αποκαλούνται στην τοπική διάλεκτο, οι λιθόκτιστοι κτιριακοί όγκοι  που εξυπηρετούσαν κατά κύριο λόγο, γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες.

Με τις επεμβάσεις όμως του ιδιοκτήτη της, ιδρυτή των ASA Studio Albanese, το πετρόκτιστο αυτό σύμπλεγμα, αναβίωσε, αξιοποιήθηκε και χρησιμοποιεί πια τις υπάρχοντες δομές του προκειμένου να στεγάσει αυτή την υπέροχη καλοκαιρινή κατοικία που είναι λουσμένη στο μεσογειακό φως.


Έτσι, περιστοιχισμένη από μεσογειακή βλάστηση, ελιές, αμπέλια, βελανιδιές και κάκτους φραγκοσυκιάς, βυθισμένη σε ένα τραχύ τοπίο, με έντονες διακυμάνσεις της στάθμης και με τους ενδιάμεσους χώρους γεμάτους χαλάσματα, η Casa Albanese, ορίζεται και οργανώνεται πια, ως μια ακολουθία ανοικτών και σκεπαστών χώρων σχηματίζοντας συνεχόμενες κλειστές και ανοικτές αυλές, με φόντο τη θάλασσα και με υπέρτατο σημείο χαλάρωσης και δροσιάς, την στιβαρή πισίνα της.

 

 

 

Σε φιλώ και ζηλεύω πολύ!
Μαρία

τη βρήκα εδώ.

[button color=”blue” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://thedecopages.gr/επικοινώνησε/”]Επικοινώνεισε μαζί μας, αν ασχολείσαι με τη διακόσμηση, το design ή την αρχιτετονική και θα ήθελες να γράφεις για το TheDecopages.gr.[/button]