Θα σε πάω πίσω σήμερα, σ’εκείνα τα παλιά τα χρόνια, τα χρόνια της γιαγιάς και του παππού, που όλοι ζούσανε σε μικρά σπίτια, χωρίς λούσα, πολυτέλειες και φτιασίδια, με τα εντελώς απαραίτητα να περνάνε τη μέρα τους, με λιγοστά έπιπλα και χωρίς καθόλου ηλεκτρικές συσκευές (αυτό πάλι πως το αντέχανε;), θα σε πάω εκεί, για να σου θυμίσω τις ντουλαπίτσες τους, πόσο μικρές και κομψές ήτανε και πόσο καλοφτιαγμένες -μικρά αριστουργήματα ελλήνων μαραγκοτεχνιτών, με τις ταμπλαδωτές τις πόρτες να τρίζουν στο άνοιγμά τους και να μοσχοβολάνε ξύλο…
Όχι, δεν τις φτιάχνουνε πια έτσι τις ντουλάπες, δεν βρίσκεις εύκολα τέτοιες ντουλάπες, γιαυτό όταν τη βρεις μην βιαστείς να τη δώσεις σε παρακαλώ, ας τρίζει, ας είναι ξεχαρβαλωμένη και ας έχει τρυπούλες από τα σκουλήκια του ξύλου, όλα φτιάχνονται, και ένα θα σου πω μόνο: είσαι από τους λίγους τυχερούς με μια τέτοια αυθεντική, παλιοκαιρίσια ντουλάπα της γιαγιάς!
Σούπερ ιδέα διακόσμησης σου’χω σήμερα λοιπόν, με μια υπέροχη ντουλάπα της γιαγιάς στο σαλόνι, στο χωλ, στο παιδικό, στο εξοχικό, οπουδήποτε τέλοσπάντων βάλει ο νους σου, που, και θα αποθηκεύεις αλλά και θα διαφέρεις, και επισυναπτω αμέσως παρακάτω τον μίνι κώδικα επισκευής της, παρέα με πολλές εικόνες για να εμπνευστείς!!!

Κώδικας επισκευής και συντήρησης της ντουλάπας της γιαγιάς. Περιλαμβάνει:
ΣΤΑΔΙΟ Α: Καθαρισμός, επισκευή, στοκάρισμα και τρίψιμο. (Στο στάδιο αυτό πιθανόν να χρειαστείς τη βοήθεια κάποιου μαραγκού αν δεν το κατέχεις το επισκευαστικό).
ΣΤΑΔΙΟ Β: Επιμέλεια και αισθητική αποκατάσταση – με όλο το μεράκι, την καλλιτεχνία και την φαντασία που ξέρω πως διαθέτεις. Εδώ έχεις 3 επιλογές:

ΕΠΙΛΟΓΗ Νο1:
Την αφήνεις στο φυσικό της χρώμα, την περνάς δηλαδή μόνο με ένα λαδάκι ή με κάποιο δυνατό βερνίκι εμποτισμού.

 

 

ΕΠΙΛΟΓΗ Νο2:
Την βάφεις με βερνίκι σε ότι χρώμα θες, αφού πρώτα την ασταρώσεις φυσικά!

 

 

 

 

 


ΕΠΙΛΟΓΗ Νο3:
Παίζεις μαζί της, βάφωντας και τρίβωντας σε επάλληλα στρώματα, με σκοπό να δημιουργήσεις ενδιαφέροντες υφές και πατίνες.

 

 

 

Το ποια από τις τρεις επιλογές συντήρησης κι αποκατάστασης θα επιλέξεις, έχει να κάνει, αφενός με το πόσο τολμηρός είσαι, αφετέρου με τον χώρο στον οποίο θα την τοποθετήσεις τελικά αλλά και το στυλ που θες να δώσεις γενικότερα.

Τις θυμήθηκες τώρα;
Αυτές είναι οι ντουλάπες της γιαγιάς, υπέροχα, δυνατά κομμάτια, έντονα στοιχεία διακόσμησης στο χώρο και εξαιρετικές μονάδες αποθήκευσης για οτιδήποτε!!!

Σε φιλώ

Μαρία