Τα μικρά που γίνονται μεγάλα όπως και τα δύσκολα, που γίνονται απλά και φωτεινά και χαρούμενα και νεανικά και έξυπνα και λειτουργικά  και ευρύχωρα και που είναι γλύκα να τα βλέπεις, να τα κατοικείς και να τα φροντίζεις τα θαυμάζω όσο τίποτε άλλο.

Ένα μικρό και φωτεινό σπιτάκι μόλις 22 τετραγωνικά θέλω να σου δείξω σήμερα, κεφάτο, φρέσκο και χαρούμενο, ντυμένο στις αποχρώσεις του λευκού με κροκί, μια τρύπα γκαρσονιέρα ούτε 5 λεπτά με τη σφουγγαρίστρα, να λες μα είναι δυνατόν;

Για πάμε λοιπόν.

μικρό και φωτεινό σπιτάκι

Μια στροφή γύρω γύρω είναι όλο κι όλο το σπίτι, ένας τοίχος στη μέση, στη μια μεριά του η κουζίνα και από πίσω η είσοδος, μία ντουλάπα και το μπανάκι.

Το εμφανές τούβλο ντύνει τον τοίχο με τα παράθυρα και συνθέτει τραχιές επιφάνειες που εναλλάσονται με τις λευκές λείες σπατουλαριστές συμμετέχοντας σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τις υφές.

Το καναπεδάκι πολυμορφικό στη χρήση, μετατρέπεται σε κρεβάτι για να κοιμόμαστε κιόλας, διότι no more space for extra bed.

Το δάπεδο ανοιχτόχρωμο, κατασκευασμένο από laminate ντύνει την πλάτη του καναπέ και ακολουθεί τους τόνους του off-white που επικρατούν στο χώρο.

μικρό και φωτεινό σπιτάκι

Φίνα υλικά και για το μικρό μπανάκι, επιλεγμένα είδη υγιεινής σε μίνι διαστάσεις τοποθετημένα με προσοχή στις λεπτομέρειες.

Ένα πάσο αντί για τραπέζι που γίνεται γραφείο και που βλέπει στο παράθυρο με θέα το όνειρο.

Η κουζίνα, τόση-όση, διαμορφωμένη σε εσοχή με τα λευκά γυαλιστερά της ντουλάπια πάνω σε κροκί φόντο οδηγεί στον ημιυπαίθριο.

Φωτιζόμενα ντουλάπια κουζίνας, κεραμική εστία με διπλό μάτι και το πέρασμα προς τον εξώστη.
Στο εξωτερικό σαλονάκι και στο βάθος ντουλάπα.

Ράφια γυψοσανίδας χωρίς μεγάλο βάθος φιλοξενούν όλα τα μπαχάρια του σεφ.
Πρόσεξε και τον πάγκο του νεροχύτη: Έχει πιο μικρό βάθος σε σχέση με τους συνηθισμένους.

Να και ο εξώστης.
Που εμείς εδώ στο Ελλάδα θα τον λέγαμε ημιυπαίθριο και θα είμασταν φυσικά παράνομοι αν τον κλείναμε, και θα έπρεπε να πληρώνουμε προστίματα, πολλά προστίματα.
Όμως αυτό το μικρό και φωτεινό σπιτάκι είναι στο Κίεβο, οπότε, σκασιλάρα μας για τους νόμους τους Ελληνικούς!

Τέλειο δεν είναι;

Σε φιλώ
Μαρία

Το βρήκα εδώ…