Διακόσμησε τη μικρή κρεβατοκάμαρά σου:
Ο τοίχος πίσω από το κρεβάτι σου.

Όλοι γνωρίζουμε πως το μεγαλύτερο τμήμα του τοίχου μιας μικρής κρεβατοκάμαρας στον οποίο ακουμπάει το κρεβάτι καλύπτεται από το κεφαλάρι του κρεβατιού. Το κεφαλάρι του κρεβατιού αποτελεί ένα από τα κυριότερα (για να μη πω το κυριότερο) στοιχείο διακόσμησής γιαυτό και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό. Οτιδήποτε άλλο θα ντύσει και θα ομορφύνει τον τοίχο του υπνοδωματίου και κατ’επέκταση όλο το χώρο (όπως κάδρα, καθρέφτες, απλίκες κλπ), όλα θα πρέπει να “κουμπώσουν” και να “συνεργαστούν” με το κεφαλάρι. Είδαμε εδώ διάφορες προτάσεις που αφορούν το κεφαλάρι του κρεβατιού μας καθως και ιδέες για το πως μπορούμε να το διαμορφώσουμε σύμφωνα με την αισθητική και το χώρο μας.

[alert type=white ]Εκτός όμως, από το διακοσμητικό του χαρακτήρα (ο οποίος είναι φυσικά πολύ σημαντικός), ο τοίχος πίσω από το κρεβάτι σου πρέπει επίσης, να καλύπτει και λειτουργικές ανάγκες.[/alert]

Που ν΄ακουμπήσω το βιβλίο μου, που τα γυαλιά, το νερό, το κινητό μου; Στην απλούστερη των περιπτώσεων θεματάκια όπως τα παραπάνω τα κουτσολύνουμε καταφεύγοντας σε συμβάσεις τύπου “κομοδίνα”, σεταρισμένα (OMG!) ως επί το πλείστον με το κρεβάτι μας.

Εγώ όμως θέλω να σου προτείνω κάτι άλλο για τον τοίχο αυτό:
Θέλω να πετάξεις κεφαλάρια, να ξεχάσεις κομοδίνα, να κρατήσεις μόνο τη βάση του κρεβατιού και το στρώμα και να τη δεις αλλιώς.
Έξυπνα.
Και εναλλακτικά.

Να φτιάξεις ας πούμε μια όμορφη πλάτη, ένα “φούσκωμα” στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι σου.
Να τη φτιάξεις με γυψοσανίδα ή με νοβοπάν, να είναι στέρεα και γερή.

Εκεί,
επάνω σε αυτή την έξυπνη πλάτη,
να ακουμπήσεις τα κάδρα, τα βιβλία, τα κινητά και τα λαμπιόνια.

Να κάνεις και εσοχές αν θες.
Αντί για κομοδίνα.

Μικρότερες ή μεγαλύτερες.

Αν επιμένεις και για κομοδίνα, άντε να σε αφήσω, βάλε και κομοδίνα μπρος της.

Και αν σου φαίνεται δύσκολη και “βρώμικη” ως κατασκευή, σου την έχω και σε πτυσόμενη.

Και δε θέλω ποτέ να ξεχάσεις πως:

[alert type=white ]Ο τοίχος πίσω από το κρεβάτι είναι ίσως ο πιο σημαντικός απ΄όλους τους υπόλοιπους τοίχους, ειδικά όταν πρόκειται για μια μικρή κρεβατοκάμαρα αφού αποτελεί το focal point του χώρου, ίσως το μοναδικό τμήμα στο οποίο μπορούμε να επέμβουμε προκειμένου να ξεδιπλώσουμε την αισθητική, τις ανάγκες και την προσωπικότητά μας.[/alert]

 

Σε φιλώ!
Μαρία