Το Πασχαλινό τραπέζι είναι ένα χαρούμενο γιορτινό τραπέζι, ίσως το πιο σημαντικό της χρονιάς, κυρίως λόγω της συναισθηματικής και θρησκευτικής φόρτισης που επιφέρει.

Επιπρόσθετα όμως, είναι και το πρώτο Ανοιξιάτικο τραπέζι, αυτό που θα ενώσει την οικογένεια και όλους τους αγαπημένους της κάτω από τις πρώτες ζεστές αχτίδες του Ήλιου. Σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο τραπέζι, στο Πασχαλινό τραπέζι η νοικοκυρά δε χρειάζεται να πονοκεφαλιάσει και πολύ για το τι θα προσφέρει στους καλεσμένους της. Η μαγειρίτσα, το κατσίκι, το τσουρέκι και τα κόκκινα αυγά αποτελούν το βασικό μενού μετά από μια μεγάλη περίοδο νηστείας.

 

Ωστόσο το στήσιμο του τραπεζιού, το πως θα το στολίσει προκειμένου να υποδεχτεί τους καλεσμένους της είναι ένα ζήτημα που σηκώνει συζήτηση μιας και είναι προσωπικό.
Για το λόγο αυτό, θα σου μιλήσω κι εγώ προσωπικά, θα σου πω δηλαδή τη γνώμη μου και θα σε συμβουλεύσω:

[alert type=white ]Όταν πρόκειται να στολίσεις το Πασχαλινό τραπέζι σκέψου σεμνά, φωτεινά και ανοιξιάτικα!
Αυτό άλλωστε αρμόζει στη μέρα.[/alert]

 

Ως εκ τούτου θα σου προτείνω να ψάξεις για έμπνευση και για ιδέες μέσα στη φύση και στην Άνοιξη, μέσα στα φρέσκα αυγά και στα πολύχρωμα λουλούδια, στις ανθισμένες πασχαλιές και στις μοσχοβολιστές λεβάντες. Εκεί θα βρεις πολλές, για να φτιάξεις το πιο όμορφο και ζεστό Πασχαλινό τραπέζι που θα εντυπωσιάσει χωρίς να υπερβάλλει.

ΟΙ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟ 1:

Η πρώτη συμβουλή που έχω να σου δώσω για ότι αφορά τη διακόσμηση του Πασχαλινού τραπεζιού, είναι, να αποφύγεις τις κεντρικές συνθέσεις στο τραπέζι σου μιας και πιάνουν αρκετό χώρο και να εστιάσεις περισσότερο, στο στολισμό του πιάτου.


ιδέες διακόσμησης για το Πασχαλινό τραπέζι.

Για παράδειγμα, θα μπορούσες να στολίσεις το πιάτο σου μια πετσέτα, ένα άνθος λεβάντας ή  πασχαλιάς ή με ένα “λουλουδένιο αυγό”.

προτάσεις διακόσμησης για το Πασχαλινό τραπέζι.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΟ 2:

Η δεύτερη συμβουλή που έχω να σου προτείνω είναι να αποφασίσεις από την αρχή για το στυλ που θέλεις να έχει το τραπέζι σου.

Μπορείς ας πούμε να διαλέξεις και να συνδυάσεις σερβίτσια και μαχαιροπίρουνα με σκάλισμα αν θες να αποπνέει ρομαντική διάθεση,

λιτά και μίνιμαλ σερβίτσια για κάτι απλό και απέριτο,

ξύλα και φυσικά υλικά αν στρώσεις το τραπέζι σου σε υπαίθριο χώρο,

ενώ για το τέλος, θα ήθελα να σου θυμίσω, πως σε οποιαδήποτε περίπτωση, ακόμη και σε ότι αφορά το Πασχαλινό τραπέζι, μπορούμε με κάθε τρόπο να είμαστε έξυπνοι, δημιουργικοί και να εκπλήσσουμε τους πάντες!

Σε φιλώ όπως πάντα!
Μαρία

τις φωτούλες τις βρήκα εδώ…