Η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα υλικό με μεγάλη παράδοση στις χώρες της Μεσογείου που έχει κερδίσει τους οπαδούς της εδώ και πολλά χρόνια, πολύ περισσσότερο τους interior designers και τους αρχιτεκτόνες. Ωστόσο, αρκετοί είναι επίσης και εκείνοι που, για τους δικούς τους λόγους, εξακολουθούν να θεωρούν  περίεργη τη χρήση του τσιμέντου στο σπίτι.

Σήμερα λοιπόν, παρέα με την TOPCIMENT, θέλω να σου δώσω πέντε λόγους προκειμένου να σε πείσω ότι: ναι, μπορείς να προσθέσεις την πατητή τσιμεντοκονία, σχεδόν σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου! Θα δείς ότι τελικά, πρόκειται για ένα υλικό που δεν κάνει διακρίσεις: εφαρμόζεται σε δάπεδα, σε τοίχους, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους…  μόνο φαντασία και μεράκι να έχεις!

 

5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ.

1. Μεταμορφώνει τα δάπεδα

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα υλικό που δεν αγοράζεται όπως τα πλακάκια, μιας και πρόκειται για συνεχή επίστρωση. Εφαρμόζεται  απευθείας στην επιφάνεια που θέλετε να καλύψετε, επιτυγχάνοντας πολύ λεπτό πάχος (περίπου 3 χιλιοστά). Αυτό την καθιστά κατάλληλη για εφαρμογή χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσετε το προϋπάρχον δάπεδο. Επιπλέον, λειτουργεί πολύ καλά για να διαιρέσει τα δωμάτια, συνδυαζόμενη με ξύλο, πέτρα ή ακόμη και τα κλασικά κεραμικά πλακάκια που επιστρέφουν στη μόδα.

Σε αυτό το ξενοδοχείο σε ρουστίκ στιλ, συνδυάζεται τέλεια η πατητή τσιμεντοκονία με τα κλασικά ξύλινα παντζούρια και όλα τα έπιπλα από ξύλο. Η πατητή άλλωστε είναι εξαιρετικά ευέλικτη: της αρέσει να εντάσσεται σε πολύ σύγχρονα ή μινιμαλιστικά περιβάλλοντα, αλλά ταιριάζει εξίσου καλά και σε ρουστίκ, κλασικά και vintage.

 

2. Πρωταγωνιστεί στα μπάνια

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι ιδανική ως λύση για τους τοίχους και τα δάπεδα των μπάνιων. Μπορείτε για παράδειγμα να καλύψετε τα παλιά σας πλακάκια χωρίς να χρειαστεί να τα αφαιρέσετε. Έχετε επίσης την δυνατότητα να κάνετε εφαρμογή σε νιπτήρες , μπανιέρες και ντουζιέρες ή τις εσοχές που αφήνετε τις πετσέτες. Έχετε την επιλογή να καλύψετε ολόκληρο το μπάνιο ή να την συνδυάσετε  με ξύλινα ή λευκά έπιπλα για να δημιουργήσετε  αντίθεση. Στις εικόνες που βλέπετε παραπάνω βλέπετε ένα έργο που έγινε με μεγάλη επιτυχία από την TOPCIMENT.

Εκμεταλλευόμενοι την φυσική τάση της σοφίτας, σχεδίασαν ένα μπάνιο με τον νιπτήρα να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και παράλληλα να λειτουργεί ως  χώρος αποθήκευσης . Και πάλι η χρήση ξύλου έχει αποφασιστική σημασία για να κάνει το σύνολο πιο ζεστό.

 

3. Ξεχωρίζει στην κουζίνα

Η κουζίνα είναι άλλο ένα μέρος όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πατητή τσιμεντοκονία με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάλυψη για ολόκληρη την κουζίνα ή μόνο στους τοίχους. Είναι ένα υλικό που καθαρίζεται εύκολα και αυτό την καθιστά ιδανική για επιφάνειες που λερώνονται εύκολα. Από την TOP CIMENTσυνιστούν να καθαρίζετε τις επιφάνειες πατητής τσιμεντοκονίας με σαπούνι και νερό, αποφεύγοντας τα καθαριστικά προϊόντα που μπορούν να βλάψουν την επίστρωση.

Στην κουζίνα αυτή το έκαναν σαφές: δεν ήταν ικανοποιημένοι με την κάλυψη μόνο του δαπέδου ή του τοίχου. Χρησιμοποίησαν πατητή και στον πάγκο και στον  νεροχύτη. Να έχετε υπόψη ότι, τις πρώτες ημέρες μετά την εφαρμογή, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην χύνετε υγρά ή να σπρώχνετε βαριά αντικείμενα. Αφού όμως περάσει ο πρώτος μήνας, αποκτά ανθεκτικότητα και αντοχή και μπορεί να καθαριστεί με νερό και ουδέτερο σαπούνι.

 

4. Σκαρφαλώνει στους τοίχους

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα εύκαμπτο υλικό, με λεπτό πάχος και χωρίς αρμούς, άρα είναι ιδανική και για την επένδυση τοίχων. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, είναι πυρίμαχη, έτσι ώστε εκτός από εντυπωσιακή είναι και πολύ ασφαλής.

Σε αυτό το σπίτι την έχουν χρησιμοποιήσει στο δάπεδο, αλλά και σε εκείνη την τεράστια στήλη που ανεβαίνει μέχρι την οροφή και κρύβει την καμινάδα του τζακιού. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε ότι τα πιο μονότονα στοιχεία στο σύνολο είναι ο λευκός τοίχος και η ξύλινη οροφή.

 

5. Βγαίνει στην βεράντα και την πισίνα

Σε αυτό το σπίτι, δεν έχει χρησιμοποιηθεί μόνο στο εξωτερικό δάπεδο της βεράντας, αλλά επεκτείνεται και στην ίδια την πισίνα.

Λάβετε υπόψη ότι, στην περίπτωση αυτή, εφαρμόζεται ένα είδος πατητής τσιμεντοκονίας που έχει σχεδιαστεί ειδικά για επιφάνειες σε μόνιμη επαφή με το νερό. Το ενδιαφέρον είναι ότι μπορείτε να την προσαρμόσετε ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο!

 

Όπως καταλαβαίνεις όσα σου έδειξα και όλα όσα σου είπα ως εδώ αποτέλουν κάποιες μόνο από τις άπειρες εφαρμογές της. Αν όμως σου άνοιξα την όρεξη και θες να μάθεις περισσότερα για την πατητή τσιμεντοκονία, αυτό που χρειάζεσαι τώρα είναι να βρεις τους ειδικούς, να βρεις την TOPCIMENT και να σχεδιάσετε μαζί την αλλαγή!

Σε φιλώ!
Μαρία