Εσωτερική πισίνα σου έχω για σήμερα.
Γιατί θέλω να σε ξαφνιάσω.

Θα σε πάω λοιπόν ένα γρήγορο ταξίδι στο Παρίσι, σε μια από τις πιο όμορφες γειτονιές του και συγκεκριμένα στη δημοφιλή περιοχή Saint Germain des Près, όπου έκει θα σταθούμε, για να σου δείξω ένα ιδιαίτερο και πανέμορφο σπιτάκι που εκτείνεται σε δύο επίπεδα και σε 75 τετραγωνικά, σε ένα κτίριο του 18ου αιώνα…

Η έκπληξη που σου έχω ξεκινά αμέσως μόλις διαβείς την είσοδο του:

Μια εσωτερική πισίνα, ένας μικρός ιαπωνικού τύπου υδάτινος κήπος σε περιμένει αμέσως μόλις ανοίξεις την πόρτα.

Αυτήν πρέπει να διασχίσεις καταρχήν, όχι φυσικά κολυμπώντας, αν θέλεις να δεις και το υπόλοιπο σπίτι. Ναι. Χρειάζεται να κάνεις μικρούς προσεκτικούς κυκλικούς βηματισμούς πάνω στο πέτρινο μονοπάτι της αν θες να προσεγγίσεις όλους τους χώρους αυτής της κατοικίας, την κουζίνα και το καθιστικό καθώς και τη σκάλα που οδηγεί στο δεύτερο επίπεδο της και στο ημιαπομονωμένο υπνοδωμάτιο της με το μπάνιο.

Στα αριστερά σου ένας τεράστιος καθρέφτης ντύνει τον τοίχο.
Παρατήρησε πως μεγενθύνει το χώρο, πως δημιουργεί τη αίσθηση του μεγάλου.

Αυτή η αίσθηση γίνεται ακόμη πιο έντονη αν σηκώσεις τα μάτια σου ψηλά, κοιτάξεις τριγύρω και αντιληφθείς το περίπου 4 μέτρων ύψος της κατοικίας αυτής καθώς και τα ψηλά της παράθυρα!

[alert type=white ]Είναι τόσο επιβλητική η αίσθηση του ύψους σε έναν χώρο, που αφομοιώνει την αίσθηση του μικρού ακόμη κι αν αυτός εκτείνεται σε λίγα τετραγωνικά.[/alert]

Ας συνεχίσουμε όμως.
Πατώντας στα βοτσαλάκια στα δεξιά  σου θα βγεις στο καθιστικό και από κει στην κουζίνα.

Το καθιστικό εκμεταλλεύεται το φως των ψηλών παραθύρων,

ενώ ο χώρος της κουζίνας βρίσκεται κάτω από το μεσοπάτωμα με θέα τη “λίμνη” με το μονοπάτι!

Αυτό το μονοπάτι πρέπει να πάρεις πάλι, κυκλικά μάλιστα, αν θες να προσεγγίσεις τη σκάλα που θα σε ανεβάσει στο δεύτερο επίπεδο, όπου βρίσκεται, μερικώς απομονωμένος, ο χώρος του ύπνου, με τη γκαρνταρόμπα και ένα μικρό γραφείο, καθώς  και το μπάνιο με την ανοιχτού τύπου καμπίνα του ντουζ.

Για δες…

Υπέροχα, ε;

Όλα προσανατολισμένα στο φως!

Για το τέλος και αφού κάνεις τις γύρες σου, αφού διασχίσεις και θαυμάσεις ξανά και ξανά τους χώρους αυτής της “παιχνιδιάρας” κατοικίας, αφού προβληματιστείς γιαυτή την περίεργη εωτερική πισίνα και αφού αποφασίσεις για την αίσθηση που σου δημιουργεί, τότε έλα πες μου κι εμένα:
Εσωτερική πισίνα.
Μετά την είσοδο στο σπίτι.
Γίνεται;

Σε φιλώ
Μαρία

 

Τις φωτούλες τις βρήκα εδώ…