Λοιπόν, σήμερα λέω να σου δείξω ένα μονόχωρο άνετο στούντιο που απλώνεται σε 70 τετραγωνικά και είναι έργο του Βραζιλιάνου Αρχιτέκτονα και σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Diego Revollo. Δε ξέρω γιατί αλλά τρέφω μια συμπάθεια για τη δουλειά και το έργο των βραζιλιάνων συναδέλφων. Έχουν μια μαγική ικανότητα να διαχειρίζονται το χρώμα και το χώρο που εμένα προσωπικά αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές μου.
Πάμε λοιπόν:

VILLA LEOPOLDINA: Κίτρινες και βιολετί πινελιές σε μπεζ φόντο σε ένα άνετο στούντιο 70 τετραγωνικών.

Έχοντας στο νου μου πως το μωβ και συγκεκριμένα η απόχρωση του ultra violet έχει επιλεχθεί από τη PANTONE ως χρώμα της χρονιάς 2018 (δες το άρθρο μου εδώ), επιπρόσθετα, έχοντάς σου εξηγήσει τη δυναμική και τη λειτουργικότητα των γκρίζων και ουδέτερων αποχρώσεων και το πόσο πολύ με μαγνητίζουν, ένιωσα ενθουσιασμένη όταν ανακάλυψα τη Villa Leopoldina. Ο λόγος; Συνδυάζει ιδανικά αυτά τα δύο στοιχεία. Με απλό και απέριτο ύφος, χωρίς φλυαρίες, δηθενιές και εκκεντρικότητες, η Villa Leopoldina καταφέρνει να ξεχωρίζει χωρίς να προκαλεί, προβάλλοντας ακριβώς αυτό: πόσο καλά γράφει το ultra violet και οι λοιποί χρωματισμοί μέσα σε ουδέτερο αστικό περιβάλλον.

 

Και συνεχίζω:
Πρόκειται για έναν χώρο που αποπνέει μια πιπεράτη αρσενική εσάνς, ένα σύγχρονο, δυναμικό mini-loft, με έντονα ωστόσο τα στοιχεία της ευαισθησίας, παντού γύρω του, ένα άνετο στούντιο, μια μεγάλη γκαρσονιέρα, ενιαία και αδιαίρετη.

 

Ο χώρος της κουζίνας εξελίσσεται κεντρικά, γύρω από ένα μικρό γραφείο, εισάγοντας και εξισορροπώντας αριστοτεχνικά τις αντιθετικές χρωματικές πινελιές του κίτρινου και του βιολέ.

 

Το μοναδικό διαχωριστικό που υπάρχει στο χώρο είναι ένα ζευγάρι μοβ κουρτίνες ακριβώς στο σημείο εκεί όπου ορίζεται ο χώρος του ύπνου, εκεί όπου τελειώνει το κοινωνικό και ξεκινάει το ιδιωτικό.

 

Κράτησε στο νου σου τη Leopoldina για όλα αυτά.
Κράτησέ την ως  μια εφαρμογή σε ουδέτερο φόντο με δυνατές αντιθέσεις του μοβ, του κίτρινο και του βιολέ.

 

Κράτησέ την όμως και ως ακόμη μία εφαρμογή του τσιμέντου, αυτού του μοναδικού, παντοδύναμου και ευέλικτου, σπουδαίου υλικού, του αυθεντικού βασιλιά της κατασκευής και δόμησης σε όλα τα επίπεδα.

ΣΕ φιλώ!
Μαρία

[button color=”blue” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://thedecopages.gr/επικοινώνησε/”]Επικοινώνεισε μαζί μας, αν ασχολείσαι με τη διακόσμηση, το design ή την αρχιτετονική και θα ήθελες να γράφεις για το TheDecopages.gr.[/button]

Τη βρήκα εδώ…