Ονειρεμένα παιδικά δωμάτια.

Το λέω συνέχεια, ξανά και ξανά, πως σε ότι αφορά τα παιδικά δωμάτια, είμαι κάθετα αντίθετη με την άποψη που γενικώς επικρατεί και που θέλει πλούσιο χρώμα, πολλά σχέδια ή μοτίβα και διάσπαρτες φιγούρες παντού τριγύρω, στους τοίχους, στις κουρτίνες, στα παπλώματα και στις ντουλάπες.


Αντιθέτως, υποστηρίζω πως:
Δεν χρειάζεται το πολύ και έντονο χρώμα στο παιδικό δωμάτιο.
Ούτε τα πολλά και ανάκατα αυτοκόλλητα στους τοίχους.
Ούτε τα παπλώματα ή οι κουρτίνες με μίκυ-μάους, spiderman και barbies.

Ναι. Τα παιδικά δωμάτια πρέπει να είναι με τέτοιο τρόπο διακοσμημένα ώστε να μη διασπούν την προσοχή, με λίγα λόγια να μη “γκαζώνουν” περισσότερο τους μικρούς μας φασουλήδες αλλά αντίθετα, να τους ηρεμούν, και να τους χαλαρώνουν. Να τους κάνουν να αισθάνονται άνετοι και ασφαλείς μέσα στο χώρο τους, ενώ ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και γαλήνης. Αυτό βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της συγκέντρωσης και της αυτοπεποίθησή τους.

Τα έντονα χρώματα και τα πολλά σχήματα ως δυνατά και σύνθετα οπτικά ερεθίσματα προκαλούν τη διάσπαση της προσοχής, συνεπώς με τη συχνή χρήση τους μόνο αυτό δεν πετυχαίνουμε.

 

Τι να προσέξεις λοιπόν και τι να αποφύγεις κατά τη διακόσμησή προκειμένου να φτιάξεις ένα όμορφο, ήρεμο και δημιουργικό παιδικό καταφύγιο;

  1. Επέλεξε κρεμ, μπεζ, υπόλευκά ή ανοιχτά γκρίζα για τα έπιπλα.
    Αυτό θα σου φανεί χρήσιμο και για έναν επιπλέον λόγο, καθώς δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις έπιπλα, μόνο χρώματα στους τοίχους, κατά την εφηβεία.
  2. Βάψε με παστέλ αποχρώσεις  τους τοίχους.
    Απέφυγε να χρησιμοποιήσεις σε αυτούς πάνω από 2 αποχρώσεις.
  3. Τοποθέτησε ένα θεματικό αυτοκόλλητο σε έναν τοίχο που σε σχέση με τη διαρρύθμιση του δωματίου παρουσιάζει ενδιαφέρον.
    Όχι πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μικρό.
    Κατά την επιλογή του έχε στο νου σου τις αναλογίες, καθώς και τα χρώματα του χώρου.
  4. Εφόσον χρησιμοποίησεις ταπετσαρία επέλεξε κάποια με “ήπιο” μοτίβο ή σχέδιο.

Πάρε ιδέες κι εγώ σε φιλώ!


Μαρία

images via…

[button color=”blue” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://thedecopages.gr/επικοινώνησε/”]Επικοινώνεισε μαζί μας, αν ασχολείσαι με τη διακόσμηση, το design ή την αρχιτετονική και θα ήθελες να γράφεις για το TheDecopages.gr.[/button]