Ένα γραφείο στην κουζίνα και η ιδιόμορφη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους είναι το πρώτο θέμα που θα εξετάσουμε στη σημερινή open-plan κατοικία.
Το δεύτερο είναι το πως οι δύο αυτοί χώροι επιδρούν μεταξύ τους κατατροπώνοντας και ουσιαστικά καταργώντας το καθιστικό.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

γραφείο στην κουζίνα

 

γραφείο στην κουζίνα

 

1. Η Κουζίνα σύγχρονη, λειτουργική, σε λιτές οριζόντιες και κάθετες γραμμές και σε ουδέτερες αποχρώσεις που τις αγαπάω κάργα, στημένη με άπλα και με ένα μεγάλο τραπέζι για όλους.

 

γραφείο στην κουζίνα

 

2. Το Γραφείο-εργαστήρι σε συνέχεια και στον ίδιο ενιαίο χώρο (έβαλα κρασάκι κι έφτασα), πλήρως εξοπλισμένο και με πολλές θέσεις εργασίας, για μένα, για σένα, τους συνεργάτες, τους φίλους και τα παιδιά. Με αποθηκευτικούς χώρους και βιβλιοθήκες και με απεριόριστες δυνατότητες για κάθε είδους επικοινωνία.

Και ξεχωρίζω αυτή τη γραμμική, δυναμική και άρρηκτη σχέση της κουζίνας με το γραφείο ως την πιο αναγκαία για τη σύγχρονη εργαζόμενη μανούλα, ως την πιο σημαντική και δημιουργική στην καθημερινότητά της, σε αντίθεση με:

3.  το καθιστικό που για το λόγο αυτό στριμώχνεται και μαζεύεται καταλαμβάνοντας τελικά τα λιγότερα τετραγωνικά σε σχέση με το σύνολο και αντίθετα με ότι συμβαίνει συνήθως.
Χα! Πολύ μου άρεσε αυτό!

 

 

 

Και ερωτώ η περίεργη, τι είναι τελικά πιο σημαντικό:
να διασκεδάζουμε και να χαιρόμαστε με οτιδήποτε έχουμε να κάνουμε καθημερινά, τις δουλειές μας κα το νοικοκυριό μας, να ευχαριστιόμαστε το κάθε μας λεπτό, τη μαγειρική μας , το φαΐ μας, το διάβασμα μας, την κουβέντα μας, την έμπνευση μας, την εργασία μας, να αισθανόμαστε ελεύθεροι και δημιουργικοί, χωρίς όρια και φραγμούς, χωρίς κανόνες και πρέπει, να ζούμε και να δουλεύουμε ταυτόχρονα και ποικιλοτρόπως χωρίς ωράρια και δεσμεύσεις, με έμπνευση, με παρέα ή μόνοι, με διάφορα μέσα και μεθόδους, ή,
να ζούμε δουλεύοντας προγραμματισμένα και να περιμένουμε πότε θα έρθει η ώρα για διάλειμμα με καφέ και φοντάν στον καναπέ;
Άντε πες μου εσύ λοιπόν. Διότι εγώ για μένα έχω αποφασίσει.

P.S. Δεν στο κρύβω, αυτή η σχέση “γραφείο στην κουζίνα εναντίον καθιστικού” με ξετρέλανε.
Ωστόσο απαιτεί τόσο τετραγωνικά όσο και τόλμη να πατάξεις το κατεστημένο!

Πολλά φιλιά, καλημέρα!
Μαρία

το βρήκα εδώ…

[button color=”blue” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://thedecopages.gr/επικοινώνησε/”]Επικοινώνεισε μαζί μας, αν ασχολείσαι με τη διακόσμηση, το design ή την αρχιτετονική και θα ήθελες να γράφεις για το TheDecopages.gr.[/button]