Η επιλογή και η τοποθέτηση των καλοριφέρ μέσα στο σπίτι δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Το τι ισχύος θερμαντικό σώμα θα μπει σε κάθε χώρο έτσι ώστε να τον καλύπτει επαρκώς, είναι κάτι που το υπολογίζει και το υποδεικνύει ο μηχανικός που έχει στην ευθύνη του, τη μελέτη του κτιρίου κατά την κατασκευή του. Ζητούμενο; Η επίτευξη της επιθυμητής και κυρίως, ομοιόμορφης θερμοκρασίας, το να ζεσταινόμαστε δηλαδή επαρκώς, χωρίς να ιδρώνουμε αλλά ούτε και να κρυώνουμε, σε όλα τα σημεία του χώρου μας ανεξαιρέτως.

Προσέξτε όμως κάποια σημαντικά πραγματάκια, που επηρεάζουν την ομαλή κατανομή της θερμοκρασίας και την μείωση της απώλειάς της, και που τις περισσότερες φορές τα προσπερνάμε χωρίς να τα προσέχουμε ιδιαίτερα:


1. Πρώτο και σημαντικότερο είναι το σημείο όπου θα τοποθετηθούν τα καλοριφέρ μας.

Για το λόγο αυτό επιλέγουμε σύγχρονα, κομψά σώματα που κυκλοφορούν σε διάφορα σχήματα, σχέδια, χρώματα και διαστάσεις. (Δες και παλαιότερη αναφορά μας εδώ…)

2. Αν είμαστε όμως αναγκασμένοι να κάνουμε κάποια κατασκευή γύρω από αυτά, τότε φροντίζουμε να είναι όσο πιο ανοιχτή γίνεται.

Τουλάχιστον σε απόσταση 15εκατοστών  θα πρέπει να μένουν ελεύθερα τα σώματά μας, ειδικά στο πάνω μέρος τους, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διακίνηση του αέρα.

 

3. Αν ο χώρος σας είναι μεγαλύτερος από 20-25m2  τότε καλύψτε τον με περισσότερα από ένα σώματα.
    Τοποθετείστε τα σε απόσταση μεταξύ τους, ώστε να θερμαίνουν αντιδιαμετρικές περιοχές.

Αποφύγετε την επιλογή του ενός και μοναδικού σώματος για τους μεγαλύτερους χώρους ακόμη και αν αυτό καλύπτει την απαιτούμενη ισχύ, γιατί τότε, μάλλον θα ζεσταίνεστε αρκετά στην περιοχή που έχετε το σώμα ενώ θα κρυώνετε στην απέναντι. 

4. Καλοριφέρ + λειτουργικότητα χώρου.

Σχεδιάστε το χώρο σας εξαρχής με όλες του τις πιθανές λειτουργίες, και συμπεριλάβετε στο σχεδιασμό σας και τα καλοριφέρ.  Είναι “γκατζετάκια” που δεν αλλάζουν εύκολα θέσεις γιαυτό επιλέξτε προσεκτικά τα σημεία που θα τα τοποθετήσετε θέτωντας εξαρχής τις βάσεις τόσο για μια ζεστή “συνεργασία” όσο και για έναν λειτουργικό χώρο.
Όσο για τα παλαιού τύπου καλοριφέρ σας, αν δε θέλετε να τα αντικαταστήσετε, αλλά ούτε και να τα ντύσετε, τότε δεν έχετε παρά να τα αναδείξετε.
Λίγο χρώμα και λίγη φαντασία αρκούν!
οι φωτούλες απο εδώ.
[button color=”blue” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://thedecopages.gr/επικοινώνησε/”]Επικοινώνεισε μαζί μας, αν ασχολείσαι με τη διακόσμηση, το design ή την αρχιτετονική και θα ήθελες να γράφεις για το TheDecopages.gr.[/button]