Ξύλινες περσίδες, στοράκια και γρίλιες. Οριζόντια αισθητική για λίγους.

Πανέμορφες, κομψές, ζεστές, γραμμικές, μοντέρνες και διαφορετικές, οι ξύλινες περσίδες είναι μια έξυπνη, καλαίσθητη και πρωτότυπη λύση που πρέπει να έχει κανείς στο νου του όταν χρειαστεί να αποφασίσει για το πως θα διαχειριστεί το φυσικό φως στο χώρο του, είτε πρόκειται για ιδιωτικό (κατοικία) είτε για επαγγελματικό.

Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι το γεγονός της ρύθμισης και ελέγχου του φυσικού φωτός.

Χάρη σε αυτές πετυχαίνουμε τόσο την πλήρη συσκότιση όσο και το άπλετο φως.
Με τη χρήση τους, εκτός απο την προστασία της ιδιωτικότητας, εξασφαλίζουμε επιπλέον και τον έλεγχο της κλίσης των ακτίνων του ήλιου όταν αυτές διεισδύουν στο χώρο μας και μας τυφλώνουν, ένα χαρακτηριστικό που δεν μπορούμε φυσικά να πετύχουμε με καμία μα καμία κουρτίνα.

Τα μειονεκτήματά τους ωστόσο είναι, αφενός το κόστος τους, αφετέρου ο επίπονος καθαρισμός τους.

Διότι όταν μιλάμε για ξύλινες περσίδες και στοράκια και για να έχουμε το αποτέλεσμα που θα δεις και θα θαυμάσεις παρακάτω, να βρίσκονται δηλαδή σε απόλυτη ευθυγράμμιση μεταξύ τους, σε εντελώς οριζόντια κατάσταση δηλαδή, χωρίς κλίσεις και λοξάδες, ακόμη περισσότερο δε, για να αντέχουνε στο χρόνο και στη χρήση, στο βάρβαρο “κλείσε-άνοιξε” δηλαδή, πρέπει να επενδύσουμε σε αυτές. Να επενδύσουμε σε ξύλα ποιότητας, σε σταθερά και γερά δεσίματα, σε καλούς μηχανισμούς και να αποφεύγουμε τις οικονομικές λύσεις “τύπου προκάτ”, με “κορδονάτα” δεσίματα.

Για του λόγου το αληθές λοιπόν, για να σου διαλύσω όλες τις εικόνες που έχεις στο μυαλό σου σύμφωνα με τις οποίες οι περσίδες και τα στοράκια είναι κυρίως για επαγγελματικούς χώρους, επιπρόσθετα ως απόδειξη της ιδιαίτερης γοητείας και κομψότητας που προσδίδουν στο χώρο, έχω επιλέξει να σου δείξω μια όμορφη, προσγειωμένη, γήινη και ζεστή κατοικία-φουλ της ξύλινης περσίδας.
Για δες λοιπόν…

 

 

 

 

Είναι όμως ατμοσφαιρικές, έτσι δεν είναι?

Σε φιλώ!

Μαρία

Τη κατοικία που σου έδειξα την βρήκα εδώ…

[button color=”blue” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://thedecopages.gr/επικοινώνησε/”]Επικοινώνεισε μαζί μας, αν ασχολείσαι με τη διακόσμηση, το design ή την αρχιτετονική και θα ήθελες να γράφεις για το TheDecopages.gr.[/button]