Πλυντήρια, – στεγνωτήρια
…και χρειάζεσαι χώρο και για τα δυο τους στο σπίτι και δίκιο έχεις που προβληματίζεσαι που να τα βάλεις, διότι ναι, και τετράγωνες, σιδερένιες, άκομψες μαούνες συσκευές είναι, αλλά οπωσδήποτε, και αναγκαίως απαραίτητες είναι.


Ξεκινάμε λοιπόν από τα βασικά…
Πλυντήριο-στεγνωτήριο μπαίνουν:
Α. είτε σε σειρά οριζοντίως,
Β. είτε σε σειρά καθέτως,
Γ. είτε εντελώς ανεξάρτητα.
Πρέπει να σου πω εδώ πως, σε αντίθεση με το πλυντήριο, το στεγνωτήριο δεν απαιτείται να είναι συδεδεμένο με παροχή-αποχεύτεση νερού, χρεάζεται μόνο παροχή ηλ. ρεύματος, κοινώς μια πρίζα για να λειτουργήσει.

Α. Στην περίπτωση της οριζόντιας τοποθέτησης λοιπόν, επιλέγουμε να τα βάλουμε πλάι πλάι, αγκαλιαστά, έτσι ώστε να διευκολύνουμε και να επιταγχύνουμε τη διαδικασία του “βάλε-βγάλε” . Τα τοποθετούμε:
α.ελεύθερα στο χώρο ή,


β.κάτω από πάγκο, (πάγκος=πάγκος κουζίνας- πάγκος στο μπάνιο- πάγκος στο πλυσταριό) και αυτό είναι πολύ εξυπηρετικό μιας και αφενός “υποβιβάζει” την συνολικά “ρομποτική” αισθητική τους, αφετέρου εξοικονομεί μια άκρως λειτουργική, βοηθητική και κυρίως συνεχόμενη επιφάνεια εργασίας.

Β. Στην περίπτωση της κάθετης τοποθέτησης, (προτείνεται ελλείψει χώρου), τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, με το στεγνωτήριο πάντα στα ψηλά λόγω βάρους. Εδώ, όπως καταλαβαίνεις, καταργείται ο πάγκος εργασίας, τον οποίο είτε μπορούμε να κατασκευάσουμε σε κάποιο άλλο σημείο του χώρου μας αν ανήκουμε στην κατηγορία των τυχερών με πλυσταριό στο σπίτι τους, ή τον απορρίπτουμε εντελώς  στην περίπτωση μικρών χώρων.

Γ. Στην περίπτωση τώρα της ανεξάρτητης τοποθέτησης, ισχύει ότι και στο Α.


Να επισημανω τέλος, πως σε κάθε περίπτωση τοποθέτησης, οριζόντιας, κάθετης, ή ανεξάρτητης, λειτουργεί και ο ολικώς εντοιχισμός τους σε ντουλάπι, που θα κλείνει με πορτάκια, με roll-top, με περσίδες, με οτιδήποτε τέλοσπάντων, και αφορά κυρίως περιπτώσεις τοποθέτησης των εν λόγω συσκευών σε ενιαίους χώρους σαλοκουζίνας, σε λουτρά και σε λοιπά ουδέτερα μεν, επισκέψιμα δε, σημεία και εσοχές της κατοικίας μας.

Καλές μπουγάδες λοιπόν!!

Φιλιά
Μαρία